FinansBureauet

Danmarks boligmarked stiger mere end det europæiske gennemsnit

Gode nyheder for det danske boligmarked

Danmarks boligmarked stiger mere end det europæiske gennemsnit

Huspriserne er stabilie i euroland men steg med 1,7 pct. i hele EU i andet kvartal viser nye tal fra Eurostat.  
Danmark ligger dog godt til med prisstigninger rent internationalt. Set over det sidste år er de danske huspriser steget med 4 pct. viser Eurostats tal. Dermed ligger det danskebolig marked godt over det europæiske gennemsnit. Højdescorerne er Estland med en årlig stigning på 14,5 pct. forfulgt af Irland med en stigning på 12,5 pct. og Storbritannien med en stigning på 10,2 pct. 
De største fald ses i Slovenien med et årligt fald på 9,8 pct. Forfulgt af Italien med et fald på 4,8 pct. og Rumænien med et fald på 3,8 pct. 
Ser man på kvartalstallene (2. Kvartal) er Danmark helt med i top i forhold til prisstigninger. I andet kvartal steg huspriserne med 6,8 pct. i Irland, 4,1 pct. i Litauen mens Strobritannien og Danmark deles om 3. pladsen i forhold til at have det boligmarked med mest fart på med en stigning på 3,9 pct.
Efter vi igennem en lang periode har haft et underdrejet boligmarked har det danske marked rettet sig. Danmark er således godt med rent internationalt. Det er positivt, at vi ikke er helt i top på de årlige stigninger, idet det kunne indikerer et boligmarked med for kraftigt fart. Den fart det danske boligmarked lige nu har, sender et signal om, at dansk økonomi er en af de bedre økonomier i Europa. 

Mikkel Høegh
Cheføkonom
thinkeuropa.dk
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce