FinansBureauet

Chr. Hansen Holding - dejlig, men dyr

Chr. Hansen Holding leverer pæne resultater for tiden. Men prisen for aktien er for høj, også selvom selskabet har pæne vækstudsigter.

Chr. Hansen Holding - dejlig, men dyr

Forventningens glæde er altid den største. Det var næppe Chr. Hansen Holding, at Kierkegaard tænkte på, da han udtalte dette, men citatet passer nu meget godt på selskabet alligevel.

For selskabet er prisfastsat i den dyre ende, i forventningerne om fremtidig vækst. En vækst, som man ikke desto mindre skal betale lidt for meget for i nuværende stund. Aktien er steget med næsten 60 procent på mindre end et år, og det kan ikke retfærdiggøres. Senest er kursen blevet presset op som følge af meddelelsen om Novo A/S' køb af kapitalfonden PAI's 25,66 % aktiepost i selskabet. En begivenhed som isoleret set ikke gør selskabet mere værd, hvorfor det virker som et særdeles godt tidspunkt at indkassere gevinsten, og lade pengene arbejde andetsteds. Efter den seneste prisstigning findes der ganske enkelt langt bedre tilbud på markedet lige nu.

Ganske vist bød seneste regnskab også på en opjustering af forventningerne til regnskabsåret, og understregede at Chr. Hansen er et kvalitetsselskab. Men med en P/E på omkring 27-28, og mangel på kurstriggere på kort sigt, er selskabet ganske enkelt for dyrt.

Disclosure: Claus Forrai ejer på tidspunktet for offentliggørelsen af artiklen ikke aktier i Chr. Hansen Holding A/S, men vil muligvis købe efterfølgende. Tidshorisonten for investeringen kan være både kort og lang.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce