FinansBureauet

CFD – Alternativet til traditionel aktiehandel

Aktiehandel har siden dets tilblivelse været en populær måde at øge ens kapital på, og sidder man på en større sum penge, så er aktie eller obligationshandel nok nogle af de bedste måde at sikre sig at denne formue beholder eller endda stiger en smule i værdi – dette vil typisk ske gennem professionelle børsmæglere. Men hvad nu hvis du ikke sidder på en stor formue, og gerne selv vil stå for handlen med aktier? Det er hvad vi skal se lidt nærmere på.

Du kan naturligvis blot begynde at handle på aktiemarkedet, men problemet her er at det kan være en dyr fornøjelse der samtidig også kun giver dig adgang til denne ene del af markedet.

Et alternativ hertil er CFD trading, eller sagt med andre ord, handel via differencekontrakter. Så lad os dykke lidt mere ned i hvad dette egentlig er, samt hvilke potentielle fordele og ulemper  er forbundet med denne form for handel.

Først, hvad er forskellen mellem regulær aktiehandel og CFD handel? Kort sagt ligger forskellen i ejerskab. Ved aktiehandel køber du en eller flere aktier og indgår dermed en kontrakt om ejerskab over disse aktier. Dette er ikke tilfældet ved differencekontrakter, da du med disse faktisk aldrig ejer en andel i det du handler med. Du spekulerer i stedet i hvorvidt markedet vil bevæge sig den ene eller anden vej, og kan tjene eller miste penge afhængigt af om varen stiger eller falder i værdi. Du kan dermed handle med en vare uden at skulle eje den.

Og hvorfor skulle du så gøre dette?

Den første fordel ligger i at du kan handle med flere ting. Udover aktier, så kan du også handle i råvarer, valuta og indekser. Hvad mere er, så er det ikke unormalt at dette alt sammen vil kunne foretages fra en enkelt handelsplatform, som dermed altså giver dig adgang til rigtig mange muligheder. Denne handelsform er ikke reguleret på samme måde som aktiemarkedet og det handler derfor også om at vælge en CFD trading platform med godt renomme, såsom aIG, da de står med international erfaring, og har samlet rigtig mange gode værktøjer et sted.

Differencekontrakter kan give dig et større overskud for et mindre indskud end aktier kan, og dette skyldes gearing. Dine indskud oplever altså med andre ord større eksponering, hvilket kan resultere i et større overskud. Dog kommer det naturligvis ikke uden risiko, da denne gearing også kan virke i den modsatte retning og dermed give dig et større underskud. Kom sikkert igennem dette og håndter dine midler fornuftigt ved brug af stop og begrænsninger, der altså sætter øvre og nedre grænser der sørger for at lukke din handel i en vare automatisk.

Med god planlægning og fornuftig middels håndtering kan du nå langt med CFD handel, og endda gøre det på et mindre budget end hvis du skulle handle med aktier. Find en god udbyder, og så er du allerede godt på vej til at mestre differencekontrakthandel.   

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt