FinansBureauet

Brugtbilsmarkedet 2021: 5 interessante facts

Bilmarkedet ændrer sig hvert år med galopperende hastighed, men visse tendenser og populære bilscams forbliver det samme. Datavirksomheden carVertical annoncerede den årlige rapport, som indeholder årlige statistikker fra bilindustrien.

Virksomheden indsamler oplysninger om køretøjer fra databaser via VIN-koder, og genererer på denne måde køretøjshistorikrapporter. Alle fakta er baseret på data fra carVertical.

1. Den mest beskadigede bil på markedet er BMW

Skadesstatistikkerne er endnu mere imponerende: når man summerer skadesomkostningerne fra alle rapporterne, er der tale om en regning på 24.427.830.965,63 DKK.

Det er langt fra alle slags biler, som bliver involveret i lige mange uheld. Måske er det ingen overraskelse, at BMW’er ligger i toppen af skadeslisterne - 47,77% af alle BMW’er på markedet er beskadigede.

Omvendt er det kun 29,53% af Fiat’er, som er beskadigede.

2. Snyd med kilometertælleren forekommer stadig tit: det gælder for 18,5% af tjekkede biler

Ifølge de køretøjshistorikrapporter, som er genereret i løbet af året, er snyd med kilometertælleren en af de mest almindelige måder, som bilkøbere bliver snydt på.

18,5% af alle rapporter viste tegn på, at der var blevet snydt med kilometertælleren. I rene tal er det 7.112.444.874 km, som er blevet fjernet hos alle de tjekkede køretøjer tilsammen.

3. Højst chance for, at den bliver stjålet: Škoda Octavia

I 2021 fortsatte biltyvene med at stjæle, og skumle bilsælgere fortsatte med at tilbyde biler, som er tilvejebragt via tyveri. Den bedste måde, man kan undgå stjålne biler på, er ved at tjekke køretøjshistorikrapporten.

Sidste år genererede carVertical 672 rapporter på biler, der var angivet som værende ”stjålne.”

Disse data afslørede, at den mest stjålne bilmodel var Škoda Octavia, som blev stjålet hele 38 gange.

Ifølge rapporterne er der 3,75 gange større chance for, at en Octavia bliver stjålet, end din nabos BMW 3 Series. Dette betyder, at Škoda-ejere bør være ekstra forsigtige, og passe godt på deres biler.

4. Yndlingsbiler 2021: BMW, Volkswagen og Audi

Ud fra vores rapportdata kan vi se, at BMW, Volkswagen og Audi er de mest populære bilproducenter. Tilsammen udgør de 13% af alle biler, som er blevet tjekket via vores platform.

BMW 3 Series er i særdeleshed folkets favorit, og udgør ca. 5% af alle carVerticals historikrapporter.

VW Passat og Audi A4 er ikke langt bagud, og modeller fra andre producenter er helt nede i top 15.

Andre populære bilmodeller på denne liste er BMW 5 Series, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E-Class, Opel Astra, Mercedes-Benz C-Class, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb og BMW 1 Series.

5. Den ældste bilmodel, som er blevet tjekket, er BMW

Der er flere gamle BMW’er end næsten alle andre biler. 40,38% af de BMW’er, som blev tjekket i 2021, blev fremstillet mellem 1990 og 2010.

Samtidigt er dette tal kun 14,56% og 19,97% for hhv. VW og Audi.

Procentdelen af ældre biler er faktisk endnu lavere for en producent som Citroën, som kun udgør 10,92% af de ældre biler.

Når man kun tæller nyere køretøjer, får det BMW til at se dårligere ud. Helt op til 52,06% af BMW’er, som er fremstillet efter 2010, er beskadigede.

carVertical er en datavirksomhed, som er i færd med at skabe et globalt register over køretøjshistorik. Virksomheden, som er i hurtig vækst, har mere end 70 ansatte og er aktive i 25 forskellige markeder. I 2020, var selskabets omsætning på 8.5 millioner euro, og virksomheden fordoblede sin vækst i 2021.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE