FinansBureauet

Brexit gør shopping i London mere attraktivt end nogensinde før

Spareportalen www.cuponation.dk har sammenlignet priser på produkter i Europa

Den 23. juni 2016 blev det ved den britiske afstemning til et nej til EU, blandt de britiske vælgere. Brexit, som det populært bliver kaldt, har medført at det engelske pund mandag, blev handlet til under 8,3 danske kroner, hvilket er første gang siden juni 2011.

Spareportalen CupoNation har i den forbindelse set på priserne på en række populære produkter i Storbritannien. Det viser sig nemlig, at der kan være mange penge at spare, hvis man vælger at tage på shoppingtur til Storbritannien.

Apple opgør sit regnskab i dollar. Selskabet besluttede at hæve priserne på iPhone 7 i Storbritannien med £ 100, kort før lanceringen i september, for at kompensere for valutakursændringerne. Men trods denne stigning, kan forbrugere fra hele Europa stadig drage fordel af det svage pund.

Den nuværende pris for en iPhone 7 med 32 GB i Storbritannien er £ 599. Med dagens kurs, svarer det til en dansk pris på 4.980 kr. Da den nuværende pris for en iPhone 7 i Danmark er 5.799 kr., kan man dermed spare 819 kr. Det betyder, at man kan tage på en dagstur med fly til London, og stadig spare lidt penge. For så længe Storbritannien stadig er en del af EU, vil der ikke blive tillagt yderligere afgifter.

Interessant nok, viser undersøgelsen også, at forbrugere fra Italien kan spare 128 € og nordmænd kan spare hele 154 €, hvis de tager på iPhone 7 shoppingtur til London.

Men, shoppingfordelene fra Brexit er ikke kun begrænset til Apple-produkter. Google frigiver sin Google Pixel telefon i dag den 20. oktober i Storbritannien for £ 599, hvilket svarer til omkring 670 € (Google Pixel telefonen bliver ikke lanceret i Danmark i første omgang). I Tyskland, vil lanceringsprisen være 759 €, hvilket er en merpris på omkring € 88 eller 12% højere, end i Storbritannien. Vil man derfor som dansk high-tech-fan købe den nye Google telefon, bør man overveje at drage fordel af det svage pund, og flyve til Storbritannien, og erhverve sig den nye telefon.

Er man derimod mere til fashion og luksusvarer, kan man også spare mange penge ved Brexit. Den aktuelle pris på et par "Manolo Blahnik Hangisi", den ikoniske sko fra tv-serien Sex and the City, koster i øjeblikket £ 680 (5662 kr.) i Storbritannien. Dermed kan kvinder, der ønsker at være ligeså smarte som Carrie Bradshaw, spare omkring 816 kr. på disse spanske designersko.

Sidst men ikke mindst, til alle par som snart skal giftes: Brexit kan ses som en perfekt måde at spare penge på for par som skal forloves eller giftes inden for den nærmeste fremtid. En forlovelsesring fra Georg Jensen, Aurora ring, 18 kt. hvidguld med brilliantslebne diamanter, koster i Danmark 52.000 kr. Vælger man dog at flyve til London og købe den samme ring, kan man erhverve sig ringen for 5.325 £, hvilket er omkring 44.282 kr. – altså 7.718 kr. billigere.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce