FinansBureauet

Boost dit CV - det betaler sig

I Danmark er vi relativt lang tid, om at komme ud på arbejdsmarkedet. Det er der flere årsager til, men én ting er sikkert – når du skal ud og arbejde, så tæller dit CV ofte ligeså meget som dit eksamensbevis.

Frivilligt arbejde

En af de ting, du kan gør for at styrke dit CV, er at tage et relevant studiejob. Det er altid en god ting, at din kommende arbejdsgiver kan se, at du har noget erfaring indenfor det felt, du nu engang skal til at beskæftige dig med. Men faktisk tæller frivilligt arbejde også en del på CV’et. Det kan være som elevrådsformand på dit gymnasie eller som ledende medlem af en bestyrelse/forening, men det kan også være af mere eksotisk karakter. Frivilligt arbejde i udlandet er f.eks. blevet meget populært, og kan for alvor være med til at styrke dit CV.

Hvorvidt din kommende chef kan bruge det faktum, at du har taget frivilligt arbejde i udlandet, afhænger naturligvis af hvilken karriereretning, du ønsker at tage, men under alle omstændigheder vil de humanitære aspekter, der er forbundet med frivilligt arbejde i udlandet, være med til at udvikle dig som menneske, og det er jo aldrig en skidt ting.

Hvad skal du lave?

Et af de helt essentielle omdrejningspunkter i forbindelse med frivilligt arbejde, er det faktum, at det er frivilligt. Det gælder uanset om det er i Danmark eller i udlandet. Dermed har du relativt frie tøjler i forhold til arbejdets karakter. Hvis du vælger frivilligt arbejde i udlandet, kan du f.eks. komme til Ghana, El Salvador, Jorda, Afrika eller Sydamerika og arbejde med et eller flere fokusområder, der rør sig i det pågældende land. Det kunne f.eks. være arbejde med udsatte børn, undertrykte kvinder, truede dyr eller som en del af en sundhedssektor. Det bestemmer du sådan set selv. Det er nemlig vigtigt hele tiden at huske på, at frivilligt arbejde er frivilligt, og dermed er det altså i høj grad dig selv, der er med til at sætte dagsordenen.

Frivilligt arbejde på godt og ondt

Fordi arbejdet er frivilligt, bestemmer du som sagt selv, hvad du gerne vil lave eller beskæftige dig med. Omvendt skal du huske på, at frivilligt arbejde er ulønnet. Det vil sige, at det kræver en smule at stå i mod med, hvis du skal finansiere et udlandsophold. Tiden du bruger på f.eks. et børnehjem i Afrika, giver ikke noget i lønposen, men omvendt er det et kæmpe plus, at kunne skrive på sit CV. Så kan det godt være, at aftentjansen på den lokale tankstation giver bedre, men det har ikke helt samme gennemslagskraft, når du skal til jobsamtale hos Mærsk, Deloitte, Novo Nordisk, eller hvor du ønsker at gøre karriere.

Så selvom du er fuld af gode intentioner, gerne vil hjælpe andre og gøre en forskel ude i verden, så husk at det altså er en selvfinansieret selvrealisering, der er tale om. Ja, det er godt på dit CV, og der er næppe nok positive ord, at sætte på det – det kræver bare en lille smule kapital.

God fornøjelse med CV-skrivningen.

Del