FinansBureauet

Boligsalget steg i februar

Boligsidens nye handelstal viser, at der blev solgt flere boliger i februar end i januar måned. Samtidig overgår boligsalget for februar i år niveauet fra før corona for alle boligtyper på nær ejerlejlighederne.

Der blev i alt solgt 6.205 boliger i februar måned, viser nye handelstal fra Boligsiden.

Dermed steg det samlede boligsalg med 23 procent sammenlignet med januar måned, hvilket svarer til 1.158 flere bolighandler i perioden.

”Når vi sammenligner udviklingen i det samlede boligsalg fra januar til februar måned med tilsvarende i tidligere år, er en stigning på 23 procent i den absolutte høje ende. Men nu var januar også en måned med beskeden handelsaktivitet efter en forrygende december,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter: 

”Samtidig kan vi se, at der blev solgt én procent flere boliger i februar i år, end der i gennemsnit blev solgt i samme måned i perioden før de gyldne coronaår, som er den seneste normal på boligmarkedet, vi kan sammenligne med. Det er begge faktorer, som gør, at bolighandlen overordnet set synes at være kommet fint fra start i 2024.”

Hus- og sommerhussalget overgår niveauet fra før corona

Antallet af solgte villaer og rækkehuse endte på 3.846 styks i februar, hvilket er 18 procent flere solgte huse end i januar måned. Dertil overgår dette års februar-salg af huse det gennemsnitlige salg fra før corona med 12 procent.

Det gælder for samtlige fem regioner, at hussalget er steget fra januar til februar i år. Dog stikker Region Hovedstaden ud som den eneste region, hvor hussalget i februar i år ligger under niveauet fra før corona.

”Det springer i øjnene, at der blev solgt 12 procent færre huse i februar i år sammenlignet med perioden før corona i Region Hovedstaden. En del af forklaringen er de nye boligskatter, som siden årsskiftet har lagt en dæmper på boligsalget i flere af de områder, hvor boligskatterne er steget fra 2024,” siger Birgit Daetz. 

”Men det generelle billede er, at der i langt de flest kommuner blev solgt et fint antal af huse i februar i år, som jo blandt andet skyldes, at boligskatteændringerne har betydet enten lavere eller uændrede boligskatter for langt størstedelen af landet.”

For sommerhusene endte salget på 566 styks i februar, som er 45 procent flere solgte end i januar. Også sommerhussalget for februar i år overgår niveauet fra før corona med 18 procent.

Beskedent lejlighedssalg i februar

Der blev i alt solgt 1.229 ejerlejligheder i februar måned, hvilket er 28 procent flere solgte end i januar.

For ejerlejlighederne blev der solgt 20 procent færre i februar i år sammenlignet med det gennemsnitlige februar-salg i perioden før corona.

Det gælder for både København, Frederiksberg, Aarhus og Aalborg Kommuner, at der blev solgt flere ejerlejligheder i februar end i januar i år, mens salget dalede i Odense Kommune i perioden. For samtlige af de nævnte kommuner ligger dette års februar-salg af ejerlejligheder under gennemsnittet fra før corona.

”For særligt ejerlejlighederne har boligskatteændringerne haft betydning for dette års februar-salg, da ændringerne har medført stigende boligskatter for store dele af ejerlejlighedsmarkedet fra 2024.”

”Det gjorde blandt andet, at der var flere lejlighedshandler i slutningen af 2023, fordi mange ville sikre en lavere boligbeskatning, som jo netop var muligt, hvis man købte og overtog en bolig inden årsskiftet. Det gør også, af flere af de handler, som kunne være sket i starten af i år, i stedet blev fremskudt til at ske i sidste del af 2023,” siger Birgit Daetz.   

Se udviklingen i boligsalget her:

Boligtype

Antal solgte feb. 2024

Månedlig ændring

Årlig ændring

Ændring ift.

før corona

Villaer og rækkehuse

3.846

18%

13%

12%

Ejerlejligheder

1.229

28%

2%

-20%

Sommerhuse

566

45%

12%

18%

Alle boligtyper

6.205

23%

10%

1%

Kilde: Boligsiden

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce