FinansBureauet

Boligsalget steg i årets sidste sommermåned

Nye handelstal fra Boligsiden viser, at der i alt blev solgt over 7.000 boliger i august måned. Det er 11,5 procent flere solgte boliger sammenlignet med juli. Dog skal vi flere år tilbage for at se et lavere boligsalg for august.

Der blev i alt solgt 7.097 boliger i Danmark i løbet af august måned, viser nye handelstal fra Boligsiden.

Dermed blev sommeren rundet af med en stigning på 11,5 procent i handelsaktiviteten sammenlignet med juli måned.

”Vi ser ofte, at boligsalget tager et dyk i juli for så at stige igen i august. Det skyldes, at mange holder sommerferie i juli, hvor de bruger ferien på andet end boligkøb. I august vender de fleste derimod tilbage til hverdagen og i den forbindelse fortsætter boligjagten, som for de heldige ender med at blive til købet af drømmeboligen,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Samtidig kan den forestående boligskat have fået flere til at tilskynde et boligkøb inden årsskiftet, så de kan nå at overtage boligen og få del i skatterabatten. Det er dog svært at sige, i hvor stort et omfang det har påvirket det samlede antal af handler i august. Vi kan nemlig samtidig se, at der er tale om et sløjt boligsalg for august i år sammenlignet med tidligere år,” fortsætter hun.

Ser man bort fra boligsalget i august 2022, som var ekstraordinært lavt, skal vi tilbage til 2015 for at se et august-salg af boliger, som er lavere end det aktuelle for i år.

Og sammenlignet med det gennemsnitlige august-salg i årene 2015-2019 før corona, blev der solgt 4,3 procent færre boliger i august måned i år.

Hussalget overgår niveauet fra før corona

Ser vi på hussalget, lyder resultatet på 4.214 solgte villaer og rækkehuse i august. Det er 8,9 procent flere solgte huse end i juli måned.

Det gælder for fire ud af fem regioner, at hussalget er steget fra juli til august - med undtagelse af Region Sjælland, hvor hussalget er faldet med 0,6 procent i perioden.

Der, hvor hussalget er steget mest, er i Region Sydjylland og Region Hovedstaden, hvor der er blevet solgt henholdsvis 12,7 procent og 12,3 procent flere huse fra juli til august.

”Også hussalget er kommet efter den vanlige nedgang i salget i juli måned, hvilket synes at være gældende i store dele af landet. Endda i en sådan grad, at det landsdækkende hussalg for august i år ligger 4,6 procent over gennemsnittet for samme måned i årene før corona,” siger Birgit Daetz.

Flere solgte lejligheder og sommerhuse i august

For ejerlejlighederne lyder dette års august-salg på 1.434 styks. Det er 16,7 procent flere solgte ejerlejligheder end i juli.

I Københavns Kommune, hvor markedet for ejerlejligheder er størst, blev der solgt 542 ejerlejligheder i august. Det er 25 procent flere, end der blev solgt i juli.

”Det københavnske lejlighedsmarked forsætter den fremadgående kurs, som både indebærer gentagne prisstigninger over de seneste måneder og nu også flere handler. Med det sagt, så ligger det samlede lejlighedssalg for august i år 14,3 procent under gennemsnittet for måneden i perioden før corona. Der er således ikke tale om et stort antal af solgte lejligheder,” siger Birgit Daetz.

Sommerhussalget i august endte på 849 styks. Det er en stigning på 12,9 procent sammenlignet med i juli.

For sommerhusene ligger dette års august-salg 7,6 procent under gennemsnittet for samme måned i årene 2015-2019 før corona. 

Se udviklingen i boligsalget her:

Boligtype

Antal solgte aug. 2023

Månedlige ændring

Ændring ift.

gns. aug. 2015-2019

Villaer/rækkehuse

4.214

8,9%

4,6%

Ejerlejligheder

1.434

16,7%

-14,3%

Sommerhuse

849

12,9%

-7,6%

Alle boligtyper*

7.097

11,5%

-4,3%

*Alle boligtyper dækker over villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme. Kilde: Boligsiden

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce