FinansBureauet

Boligpriserne stagnerede i august

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at boligpriserne blev på samme niveau i august som i juli måned. Det gælder for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse, at salgspriserne er stagneret i perioden.

Nul procent. Det er resultatet af den seneste, månedlige udvikling i boligpriserne herhjemme.

Det fremgår af nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, som eksempelvis viser, at den gennemsnitlige salgspris for villaer og rækkehuse endte på 16.627 kroner per kvadratmeter i august.

Det er præcis 0,0 procent til forskel sammenlignet med den gennemsnitlige salgspris i juli måned.

”Vi har før set, at udviklingen i boligpriserne går i dvale fra juli til august måned, så det er ikke usædvanligt, at der igen i år er tale om uændrede priser i perioden,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”En del af forklaringen er, at boligmarkedet generelt set kører i et lavere gear i sommersæsonen, hvor folk prioriterer at holde ferie og nyde sommerens goder frem for at købe og sælge bolig. Samtidig har vi ikke set nogle mærkbare udsving i samfundsøkonomien eller på boligmarkedet generelt den seneste måned, som jo oftest er årsagerne bag, at boligpriserne enten stiger eller falder. Så kort og godt er den seneste måneds udvikling i boligpriserne et udtryk for, at det har været en stille og rolig sommer på boligmarkedet.”

Det gælder for samtlige fem regioner, at der er tale om minimale ændringer i den seneste måneds udvikling i huspriserne.

Dog er der tale om stigninger for Region Hovedstaden og Region Sjælland på henholdsvis 0,6 procent og 0,8 procent. Omvendt er huspriserne faldet fra juli til august i Region Nordjylland og Region Midtjylland med henholdsvis 1,8 procent og 0,9 procent. I Region Syddanmark er huspriserne uændrede i perioden.  

Uændrede salgspriser for sommerhuse og ejerlejligheder

For ejerlejlighederne lyder den gennemsnitlige salgspris 33.584 kroner per kvadratmeter i august. Det er 0,2 procent til forskel sammenlignet med juli måned.

I København, hvor markedet for ejerlejligheder er størst, er der dog tale om en stigning på 1,5 procent fra juli til august, hvilket bringer salgsprisen for ejerlejligheder i Københavns Kommune op på 50.747 kroner per kvadratmeter i august.

”Lejlighedspriserne i København fortsætter stigningen for nu sjette måned i træk. En del af forklaringen er, at mens efterspørgslen på ejerlejligheder i hovedstaden er stor, så er der ganske få til salg. Det lave udbud presser priserne op, og derfor er det ikke usandsynligt, at vi i den kommende tid vil se flere prisstigninger på det københavnske lejlighedsmarked.”

Den gennemsnitlige salgspris for sommerhusene landede på 22.344 kroner per kvadratmeter i august. Det er -0,1 procent til forskel fra salgsprisen i juli måned.

Sådan er prisudviklingen for august måned:

Boligtype

Gns. salgspris august 2023 (kr. pr. kvm.)

Månedlige ændringer

Årlige ændringer

Villa/rækkehuse

16.627

0,0 %

-5,6 %

Ejerlejligheder

33.584

0,2 %

-3,2 %

Sommerhuse

22.344

-0,1 %

-3,4 %

 Kilde: Boligsidens Markedsindeks

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce