FinansBureauet

Boligpriserne fortsatte den stabile kurs i november

Salgspriserne på huse, lejligheder og sommerhuse steg igen i november, men kun med meget små beløb. Dermed fortsætter den stabile priskurve.

Boligpriserne holdt sig i ro i november måned. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Således er kvadratmeterpriserne på huse og sommerhuse steget med mindre end en halvtredser den seneste måned, mens salgspriserne på lejligheder er steget med cirka 150 kroner pr. kvadratmeter.

Dermed skal vi kigge langt efter store udsving i boligpriserne. Og sådan har det været i længere tid.

”I de seneste fire-fem måneder har priserne på huse og lejligheder stået nærmest stille. I hvert fald er priserne steget mindre end én procent i den periode. Det fortæller ret præcist historien om boligmarkedet i efteråret, hvor antallet af handler faldt i forhold til den høje aktivitet, der var på markedet i starten af året. Det satte en prop i de store prisstigninger, og nu ser vi så endnu en måned, hvor priskurven har fortsat den stabile udvikling,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Følger udvikling fra før corona

De seneste måneders prisudvikling peger samtidig mod, at sæsonerne for prisudsving er ved at finde tilbage til det niveau, vi kendte før corona.

For normalt flader boligpriserne ud hen over efteråret og falder en smule i de sidste par måneder af året.

”November, december og januar er typisk de helt små prisudsvings tid, og det er der, vi er lige nu. Særligt med prisudviklingen for huse. Vi har stadig til gode at se de vanlige prisfald, der normalt kommer på denne tid af året, men hovedpointen er heller ikke, om priserne stiger eller falder med x eller y promille. Pointen er, at prisudviklingen følger et mønster, vi kender, og at de prisstigninger mange tidligere bekymrede sig om ikke længere er så bekymrende,” siger Birgit Daetz.

Alle regioner har prøvet prisfald

Den stabile prisudvikling kan også aflæses i landets fem regioner, hvor kvadratmeterpriserne på huse og lejligheder gennem hele efteråret har roteret omkring nul.

Og selv om vi på landsplan fortsat har til gode at se prisfald på huse og lejligheder, har alle regioner i løbet af efteråret oplevet mindst en måned med faldende kvadratmeterpriser.

”Den regionale prisudvikling understøtter pointen om den stabile kurs og de reetablerede sæsoner. Der er ingen større udsving lige nu, og det er i den aktuelle situation gode nyheder for hele boligmarkedet,” siger Birgit Daetz.

Udvikling i boligpriser november 2021:

Boligtype

Salgspris (kr. pr. kvm.)

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

17.118 kr.

0,2 %

11,5 %

Ejerlejligheder

34.088 kr.

0,5 %

11,4 %

Sommerhuse

21.132 kr.

0,0 %

15,1 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce