FinansBureauet

Boligjagten går ind: Her kan du få mest bolig for din SU

Flere end 65.000 har netop fået svar på, om de er blevet optaget på drømmestudiet. Det betyder også, at boligjagten for alvor er i gang, især i de fire største danske studiebyer. BoligPortal viser her en ny opgørelse over de gennemsnitlige huslejepriser for værelser i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Er du netop kommet ind på dit drømmestudie og skal i den forbindelse finde et værelse i en ny by? Det kan være rart at vide, hvad det i gennemsnit koster at bo i din studieby. En helt ny opgørelse fra BoligPortal giver dig her et praj om de gennemsnitlige huslejepriser for værelser i København, Aarhus, Aalborg og Odense. 

København er fortsat dyrest 
Er du kommet ind på studie i København, skal du nok forberede dig på en lidt højere husleje end i de andre tre universitetsbyer. Et værelse i København K koster nemlig i gennemsnittet 5946 kr. om måneden. Sidste år ved denne tid viste BoligPortals daværende opgørelse, at selvsamme Københavner-værelse i gennemsnit kostede 5620 kr. om måneden. Det er altså steget en lille smule.

I København N ligger prisen på 4761 kr. i gennemsnit. København er med andre ord fortsat Danmarks største og dyreste studieby.

Skal du derimod læse i den jyske hovedstad, Aarhus, skal du forvente en gennemsnitlig husleje på 3966 kr. om måneden for dit værelse. Dette gælder dog, hvis du gerne vil bo helt centralt i Smilets By. Bosætter du dig i et værelse i Aarhus V derimod, er gennemsnitsprisen på 3391 kr. om måneden.

Bo i udkanten af centrum eller flyt sammen med andre
Når du skal i gang med boligsøgningen, er det ifølge BoligPortal en god ide at være villig til at gå lidt på kompromis med kravene til for eksempel beliggenheden.

”Søger man lejebolig i udkanten af centrum eller lidt uden for, øger man både sine chancer for at finde en lejebolig, samtidig med at det også kan mærkes på pengepungen”, siger Anders Hyldborg, administrerende direktør for BoligPortal.

BoligPortal anbefaler også, at de studerende er åbne for at bo sammen med andre, da kvadratmeterprisen vil være lavere, jo større lejeboligen er. 

Så sørg for at sikre dig en god start på dit nye studieliv ved at lære din nye studieby at kende og få en fod inden for på lejeboligmarkedet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce