FinansBureauet

Boligforbruget steg i april: Så mange milliarder købte danskerne bolig for

En ny opgørelse fra Boligsiden viser, at danskerne købte bolig for flere penge i april, end de gjorde i marts. Det gælder for samtlige fem af landets regioner, at boligforbruget steg fra marts til april.

Danskerne købte bolig for i alt 20,1 milliarder kroner i april måned.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Boligsiden, som viser den såkaldte købesum over boligforbruget i Danmark.

Således blev der i gennemsnit blev brugt lidt over 2,7 millioner kroner på hver af de bolighandler, der blev foretaget i april måned.

Samtidig betyder det, at danskernes boligforbrug steg med 12 procent fra marts til april, hvilket svarer til en stigning på knap 2,2 milliarder kroner.

”April bød både på flere bolighandler og stigende boligpriser sammenlignet med marts, og derfor ser vi naturligvis også en stigning i det samlede boligforbrug i perioden. En del af stigningen skyldes sæson, hvor vi generelt plejer at se mere handelsaktivitet på boligmarkedet, jo længere vi kommer ind i foråret,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Stigningen er også et udtryk for, at det overordnet set går godt med bolighandlen i Danmark på nuværende tidspunkt, hvor vi faktisk også ser det næsthøjeste boligforbrug for april måned for samtlige år, der indgår i opgørelsen, som kun er overgået af rekordåret 2021. Og det er i sig selv et imponerende resultat efter de seneste turbulente år på boligmarkedet.”

Husene fylder mest i købesummen

Af de 20,1 milliarder kroner, der i alt blev købt bolig for i april, står boligtypen villaer og rækkehuse for 12,7 milliarder af beløbet, mens der blev solgt ejerlejligheder for 4,4 milliarder kroner og sommerhuse for 1,7 milliarder kroner.

Den resterende del af de 20,1 milliarder kroner fordeler sig på boligtyperne kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme.

Stigende boligforbrug i alle regioner

Det gælder for samtlige fem af landets regioner, at boligforbruget steg fra marts til april.

Den største stigning er dog at finde i Region Hovedstaden, hvor der i alt blev købt bolig for lidt over ni milliarder kroner i april, som er 15 procent mere end i marts.

Se udviklingen i købesummen for april her:

Område

Købesum april 2024

Månedlig ændring

Region Hovedstaden

                      9.015.516.473

15%

Region Midtjylland

                      3.929.253.344

11%

Region Nordjylland

                      1.484.826.350

11%

Region Sjælland

                      2.729.204.110

12%

Region Syddanmark

                      2.908.595.635

7%

Hele landet

                    20.067.395.912

12%

Tabellen viser, hvor mange penge der blev solgt bolig for i april 2024 i regioner i Danmark samt hele landet. Dertil fremgår ændringen i procent, når dette sammenholdes med købesummen for marts 2024 (månedlig ændring). Købesummen dækker over det samlede boligsalg af boligtyperne villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme. Kilde: Boligsiden

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce