FinansBureauet

Boligejernes evne til at betale deres lån tilbage er fortsat helt i top

Boligejernes betalingsevne har de seneste to og et halvt år ligget på et meget højt niveau. Kun ca. 3.000 familier ud af landets ca. 1,4 mio. boligejere med realkreditlån er bagud med betalingerne på deres realkreditlån. Det skriver Finans Danmark

”De seneste år har opsvinget på bolig- og arbejdsmarkedet bidt sig fast. Det har ført til to og et halvt år, hvor boligejernes betalingsevne har været helt i top. Det betyder, at det kun er i ganske få tilfælde, at boligejerne ikke betaler til tiden,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Under den seneste krise blev boligejernes betalingsevne ramt, og tre gange flere end i dag var bagud med boligydelsen.

”Selv i krisetider, hvor flere danskere har problemer med at få de økonomiske ender til at mødes, betaler langt de fleste boligejere til tiden. Derfor har realkreditinstitutterne meget få tab på realkreditlån. Det gælder også under den seneste krise, hvor ca. 9.000 boligejere i begyndelsen af 2010 var bagud med betalingerne,” siger Ane Arnth Jensen.

Rent teknisk opgøres restancerne som andelen af de samlede ydelser på realkreditlån, der ikke er betalt senest tre og en halv måned efter terminen. Lige nu ligger den såkaldte restanceprocent på 0,20 pct. Det betyder, at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 20 øre for hver 100 kr., som skulle være betalt til realkreditinstitutterne ved årsskiftet.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt