FinansBureauet

Boligdrømmen har aldrig været billigere

Det er historisk billigt at billigt at blive boligejer netop nu. Det viser ny undersøgelse fra Realkredit Danmark.

Boligdrømmen har aldrig været billigere

Markante prisfald og rekordlav rente bevirker, at det i dag er billigere end nogensinde før at blive boligejer. Det viser en opgørelse fra Realkredit Danmark, der på baggrund af ejendomsmæglerkæden Homes husprisindeks har konstrueret et finansieringsindeks, hvor der er regnet på, hvad det koster at finansiere et parcelhus på 140 kvm.

Undersøgelsen viser, at det er blevet nemmere for potentielle førstegangskøbere at komme ind på boligmarkedet. Finansieringsomkostningerne har således været faldende på det seneste, som følge af både lavere renter og lavere boligpriser. Faktisk er finansieringsomkostningerne faldet så meget, at det nu kun koster 1.240 kr. om måneden i prioritetsudgifter at købe et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. (til en pris af 1.670.000 kr.), hvis boligen finansieres med et afdragsfrit F1 lån.

Det er det laveste nogensinde i den periode som Realkredit Danmark har regnet på, som går tilbage til 2004. Og i forhold til bare for et halvt år siden, er der tale om en månedlig besparelse på omkring 750 kr. Udgifter til boliglån i banken, boligskatter, vedligeholdelse af bolig etc. indgår dog ikke i beregningen. Men det ændrer ikke ved, at det er utroligt billigt for tiden at blive boligejer.

Ønsker man at finansiere boligen med et fastforrentet lån med afdrag vil de månedlige udgifter, i følge undersøgelsen, i skrivende stund udgøre 5430 kr., hvilket også er noget nært rekordlavt. Undersøgelsen fra Realkredit Danmark falder dermed fint i tråd med en beregning som BRFkredit for nylig har foretaget for finansbureuet.dk, der viser at det i øjeblikket er omkring 10 % billigere at eje en bolig end at leje den.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce