FinansBureauet

Børskommentar - Muligt gennembrud for Dantherm

Dantherm Power har solgt og leveret et 150 kw brændselscellesystem til et sydafrikansk selskab. Og det kan betyde et gennembrud for selskabet.

Børskommentar - Muligt gennembrud for Dantherm

Det er kun godt en måned siden, at Dantherm Power kunne fortælle, at selskabet havde leveret et brændselscelle-system til koreanske GS Platech til demonstration af udnyttelse af biomasse til energiproduktion. ?Systemets succesfulde drift markerer en milepæl inden for udviklingen af Affald-til-Energi-løsninger, og taler for et stærkt samarbejde mellem Dantherm Power og GS Platech?, fortalte direktør Jesper Themsen ved den lejlighed.

Og denne positive meddelelse blev i sidste uge så fulgt op af endnu en, nemlig at Dantherm Power har solgt og leveret et 150 kw brændselscellesystem til det sydafrikanske selskab Anglo American Platinum Limited. Et brændselscellesystem der kører på brint og leverer el til det lokale el-net helt uden C02 emissioner.

De to meddelelser indikerer at Dantherm Power muligvis står overfor et længe ventet gennembrud. Forventningerne til selskabet har været enorme, men indtil nu er de ikke blevet indfriet, og selskabet har i stedet fungeret som en klods om benet på Dantherm koncernen. Så meget endda, at Dantherm blev nødt til at nedbringe deres ejerandel til 38 % ved blandt andet, at få det canadiske selskab Ballard som medinvestor.

Den positive udvikling i Dantherm Power er dog langt fra den eneste positive nyhed fra Dantherm Koncernen. Det senest aflagte kvartalsregnskab var lutter positiv læsning, og selskabet synes godt undervejs i rekonstruktionsprocessen under ledelse af den ny direktør Torben Duer, efter at selskabet, efter nogle sløje år i træk, var overlevelsestruet. Især udviklingen indenfor Telecom har været positiv. En udvikling der ikke synes truet af den nuværende økonomiske uro, men som tværtimod understøttes af de nuværende tendenser indenfor mobiltelefoni.

Den langsigtede målsætning om at nå en omsætning på en milliard kroner i 2015 synes ikke urealistisk. Og overskudsgraden skal ikke være særlig høj før selskabet med dets nuværende markedsværdi på omkring 115 millioner kroner vil være meget billigt.

Full disclosure: Claus Forrai ejer på tidspunktet for offentliggørelsen af artiklen ikke aktier i Dantherm, men vil muligvis købe efterfølgende. Investeringshorisonten kan være både kort og lang.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce