FinansBureauet

Børneopsparing: Gør du brug af de nye regler?

Med virkning fra 2018 er det blevet muligt at indskyde dobbelt så meget på børneopsparingen i forhold til tidligere år. Samtidig er det samlede beløb, der kan indbetales i opsparingens levetid, forhøjet til 72.000 kroner. Det skriver Spar Nord

Tidens lave renter har også haft indflydelse på renteniveauet for børneopsparinger. Men selvom afkastet er lille, er der nu mulighed for at få børneopsparingen til at vokse mere.

Fra 2018 er det nemlig blevet muligt årligt at indskyde dobbelt så meget på børneopsparingen i forhold til tidligere år, og samtidig er det samlede beløb, der kan indbetales i opsparingens levetid, forhøjet markant:

- Fra i år er det muligt at indsætte 6.000 kroner årligt på en børneopsparing i stedet for 3.000 kroner, som tidligere har været den årlige grænse. Samtidig er loftet for det samlede beløb, der kan indbetales i opsparingens levetid, hævet fra 36.000 kroner til 72.000 kroner, siger Connie T. Davids, der er konsulent i Forretningsudvikling hos Spar Nord.

Kan børneopsparing stadig betale sig?
Selvom afkastet på børneopsparingen ligger i den lave ende sammenlignet med tidligere år, er muligheden ifølge Connie T. Davids fortsat en god idé:

- Afkastet fra børneopsparing kan efterhånden være svært at få øje på grundet tidens lave renter. Omvendt vil en opsparing på op til 72.000 kroner altid kunne hjælpe den kommende voksne på vej i livet, siger hun og tilføjer:

- Man kan dog overveje et alternativ til den kontante opsparing. Eksempelvis kan man placere opsparingen i pulje, hvor pengene investeres i aktier og obligationer. Her er der selvfølgelig den risiko, at aktierne og obligationerne bliver mindre værd, men samtidig har du mulighed for et større afkast end ved den traditionelle børneopsparing. Så i sidste ende er det op til den enkelte, om en investering af børneopsparingen er værd at foretrække – det afhænger af din investeringsprofil og investeringshorisont.

Connie T. Davids henviser desuden til, at renter og afkast er skattefrie ved begge typer opsparinger.

Det er individuelt, hvad der bedst for den enkelte, hvorfor Connie T. Davids anbefaler, at man tager en snak med sin bankrådgiver, hvis man er interesseret i at benytte sig af muligheden.

Læs mere om Spar Nords børneopsparing og investering i puljer her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE