FinansBureauet

Bliv typen der sætter dig selv først - gør livet mere værd

Mange mænd har en tendens til at glemme sig selv og sine egne behov, de lider altså af hensynsbetændelse. Man forbinder ofte mænd med det stærke køn, som ikke står i usikre situationer, men virkeligheden er nu engang noget andet. Der er lige så mange krav til sig, som der er til dig, som der er til så mange andre og det er ikke altid nemt at leve op til dem alle. 

Ha´ dig selv med hele vejen

Livet er ikke altid noget værd, hvis man ikke stopper op og giver sig selv et pusterum. En fed hverdag i sus og dus er intet værd, hvis man ikke har sig selv med i det. Mænd kan have en tendens til at gå på autopilot og svare og gøre det der er nemmest. 
Det der ligger til grunde for, at vi ikke sætter os først, handler mere om vores evne til at sige fra. Vi har svært ved at sige til og fra, udtrykke vores behov og sætte grænser, både overfor andre og overfor os selv. Man skal ikke udsætte sig selv for flink-fyr-syndromet. Vi vil alle gerne gøre noget for nogen, være noget for nogen, men det hober sig op og danner hensynsbetændelse. 
Det er en genial måde at undgå konflikter på, at gå i autopilot. Det handler efter tiden mere om: ”du får ret, jeg får fred”. Man undgår diskussioner og kan hermed leve i sin egen bobbel. Problemet forsvinder jo ikke i realiteten, men bliver udskudt, til sidste dråbe rammer glasset. Hellere sige fra under vejs, end lade det hobe sig op, så du uden varsel eksploderer. 

Er du ham alle kan li´? 

Det er slet ikke mærkeligt, at nogen ikke vælger at sætte sig selv først. Det kan til tider blive opfattet helt forkert af andre og man bliver betragtet egoistisk og selvcentreret. Er det sådan andre i virkeligheden ser en, eller handler det om frygten for, at andre ser på en sådan? 


Det er farligt at være ham alle kan li, hvis det i virkeligheden slet ikke er dig, men en facade du sætter op. De sidste mange generationer er opdraget til at passe på andre, være søde og ordentlige. Det medfører desværre bare til tider, at man udsætter eller undertrykker ens egne impulser og behov. 


Det skal ikke kun handle om de gode point, man får ved at undgå konflikter og give modparten ret. Det handler nu mere om hvad andre vil, end hvad du vil. Der er mange andre måder man kan vise selvtillid på, med alt i tasker og kufferter, accessories eller sin beklædning. Selvfølgelig er selvtillid det bedste man kan bære og det er desuden virkelig tiltrækkende, så hvorfor ikke finde sit indre jeg. 

Hvordan sætter du dig selv først? 

Der er mange måder at sætte sig selv først, det er helt op til en selv. Man hører ikke andet om, at en kæmpe procentdel af os danskere lider af diverse psykiske lidelser, hvor særligt stress er en udstikker. Det kan bare være de små ting i hverdagen, man giver sig selv tid til, som kan gøre den helt store forskel.

 
Ved at tage tid til sig selv, kan være de helt vigtige øjeblikke. Måske det er i dette øjeblik, mænd kommer til at forstå hvorfor kvinder nyder, at få lavet diverse behandlinger af hår og negle. Det er de øjeblikke, hvor andre tager sig af dig og ikke omvendt, det giver et pusterum. Body-SDS er kropsterapeuter, som giver en gennemgribende massage. Det er en af de behandlinger, hvor man virkelig føler sig født på ny bagefter. Det er ting som dette, som man kan lægge ind i kalenderen hver torsdag og hermed prioriterer sig selv. Glæde kan masseres ind. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt