FinansBureauet

Bliv sikret, hvis du skulle miste jobbet

Det er nærmest livsnødvendigt for os, at vi har en fast indkomst hver eneste måned. Vi skal bruge penge til at betale husleje, indkøb af mad samt betaling af regninger såsom el, vand, varme, internet etc. Derfor er det essentielt, at der hver måned står penge på kontoen. Selvom du er i et job, betyder det ikke, at du er sikret for altid. Du kan desværre miste dit job, hvornår det skal være, og her er det vigtigt, at du er sikret. På denne måde er du sikker på, at du fortsat har penge til rådighed, så at du kan betale de faste gøremål. Du kan i denne artikel læse mere om, hvordan du bliver sikret, hvis du mister dit job.

Bliv medlem af en a-kasse

Vigtigheden af medlemskab i en a-kasse kan ikke understreges nok. Hvis du pludselig bliver fyret fra din arbejdsplads, vil du nemlig have mulighed for at få hjælp. Denne hjælp består af retten til dagpenge, som virkelig vil komme dig til gode og være en nødvendighed, hvis du bliver ledig. Selvom du er i et godt og stabilt job, hvor du ikke kan se dig selv blive fyret, bør du dog alligevel være medlem af en a-kasse. Arbejdsmarkedet er svingende, og det kan være, at din arbejdsplads en dag skal igennem en besparelse, hvor det er dit job, der ryger i svinget. Derfor er det væsentligt, at du ikke vælger at spare penge på dette område, da det fungerer som en form for forsikring af dig selv.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Når det kommer til valg af a-kasse, er mulighederne mange. Der er et væld af a-kasser, og derfor kan det nemt blive uoverskueligt at vælge. Ens for alle a-kasser er dog, at du vil modtage dagpenge, hvis du en dag står uden job. Dog tilbyder a-kasser forskellige fordele og hjælp til andre områder. Dette kan være i form af lønsikring eller hjælp til at søge nyt job. Nogle a-kasser kræver, at du er i en bestemt faggruppe, men der findes mange a-kasser, som optager medlemmer uanset faggruppen. Dette kan være en af dine overvejelser, når du skal vælge a-kasse. Derudover kan du undersøge tilfredsheden af eksisterende medlemmer. Dette er en god indikator for, om a-kassen generelt udfører et stykke arbejde, som medlemmerne finder tilfredsstillende. Ydermere kan du vælge en a-kasse, som har en afdeling tæt på din bopæl. Dette kan være en fordel, hvis du ofte skal i kontakt med a-kassen i form af møder, da du så ikke skal bruge lang tid på transport.

Dette var et par råd til, hvordan du bliver sikret, hvis du mister jobbet en dag. Du kan eventuelt læse mere på www.ftfa.dk, hvis du ønsker at læse mere om en a-kasse, der optager medlemmer uanset faggruppe. Udover a-kasser kan en god sikring være at have en opsparing. Hvis du har en stor sum penge til rådighed, vil du have mulighed for at tage penge derfra i de tider, hvor økonomien er stram.

Del