FinansBureauet

Bliv klædt på til at drive håndværkervirksomhed

Skridtet fra at være håndværker til at drive egen håndværkervirksomhed er lokkende for mange i dag, hvor byggebranchen er i sund vækst, og der er masser af arbejde til håndværkerne. Det er en måde at tage ansvaret i egne hænder, styre sin egen hverdag og muligvis også tage et par skridt op af lønstigen. Går du også med en drøm i maven om at starte din egen håndværkervirksomhed, så er der en række ting, du bør vide og være klædt på til, så dit start-up bliver en succes. I dette indlæg kan du læse et par gode råd til, hvordan du bliver godt klædt på til at drive håndværkervirksomhed.

Styr på økonomien

Som erfaren håndværker har du formentlig godt styr på dit fag, men at drive virksomhed er meget mere end bare det. Der er andre aspekter af det at drive forretning, som er lige så vigtige, og som du ikke forventes at være sat lige så godt ind i. Eksempler på dette kunne være økonomi og markedsføring. Lige netop økonomien kan tage rigtig meget tid, eftersom der skal laves budgetter, regnskaber, betales skatter og meget, meget mere. Derfor er det selvfølgelig en god idé at hyre en revisor til at gøre arbejdet for dig. Det koster naturligvis penge, men sparer dig en masse penge og sikrer dig desuden, at det bliver gjort ordentligt. Heldigvis er det hverken svært at finde revisor til håndværkervirksomhed i København eller de fleste andre steder, og det anbefales, at du kontakter én ganske tidligt i din virksomheds opstart.

Afgræns dit felt

Når du starter håndværkervirksomhed er det desuden en god idé, at du forholdsvis tidligt får defineret og specificeret hvilke felter, du vil arbejde inden for. Vil du udelukkende koncentrere dig om dit eget fag, som du har helt styr på, eller vil du nå en bredere målgruppe, øge tilbuddet og ansætte håndværkere fra andre fag? Der er fordele og ulemper ved begge, og ofte er det en god idé at starte ud med det fag, eksempelvis murerarbejde, som man selv er specialiseret i, og eventuelt udbrede virksomheden til også at tilbyde arbejde i andre fag efterhånden. Alt dette er vigtigt for både dig og dine kunder – det skal være konkretiseret, præcist hvad du tilbyder, og hvad dine kunder skal kunne forvente af dig.

Styr på materialer og værktøj

Når du går i gang som ansvarlig for et håndværkerfirma, er det også dig der står for at vælge, hvilke materialer og værktøjer, I skal bruge. Her kan det være en god ide at få fundet de bedste leverandører forholdsvist tidligt. Dermed får du dig hurtig vænnet til én slags materialer eller værktøjer fra én leverandør og kan hurtigere komme ind i en rutine. Du kan nemt finde byggematerialer til lave priser ved at forhøre dig i dit netværk samt søge på nettet og især fokusere på kundernes anmeldelser af de forskellige firmaer. Du ved selv, hvor vigtig god kvalitet er, og ikke mindst prisen, så du hurtigt kan få skabt en sund virksomhed, der genererer overskud.

Del