FinansBureauet

Billigere finansiering af sommerhuse

Der tegner sig et politisk flertal for at hæve realkredittens lånegrænse ved køb af sommerhuse. En ændret lånegrænse vil kunne betyde en sekscifret besparelse for en sommerhuskøber, viser tal fra RealMæglerne.

En månedlig besparelse på omkring 1.000 kr. Det er, hvad købere af et typisk sommerhus kan se frem til, hvis et forslag fra Venstre kommer igennem Folketinget. Et forslag der tegner sig politisk flertal for, og som Realkreditrådet også støtter op omkring.  

Dermed fortsætter rækken af gode nyheder for landets sommerhusejere. Den nyligt vedtagne planlov åbnede op for væsentligt kortere tids ejerskab før pensionister kan benytte sommerhuse som helårsbolig. Og landets udlejningsbureauer kan melde om tårnhøj interesse for udlejning af danske sommerhuse i kølvandet på diverse terrorangreb på europæisk grund.

Ifølge forslaget fra Venstre skal man fremover kunne belåne et sommerhus med et realkreditlån på op til 70 eller 80 procent af værdien. I dag ligger lånegrænsen for realkreditbelåning af sommerhuse på 60 procent, mens grænsen for almindelige ejerboliger ligger på 80 procent.

”Finansieringslempelsen vil være en stor hjælp på sommerhusmarkedet som ikke har oplevet samme fremgang som boligmarkederne i de store byer. Den ny finansieringsmulighed vil være med til at udjævne det udskældte ord udkantsdanmark. Forslaget vil givetvis være med til at rette op på det Skæve Danmark. Og det har Danmark også brug for”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S

Beregninger, som BRFkredit har lavet på vegne af RealMæglerne, viser, at den månedlige ydelse på et sommerhus til 1,5 millioner kroner vil falde med godt 1.000 kr. om måneden før skat, hvis lånegrænsen for realkreditlån øges fra 60 til 80 procent. I hele lånets løbetid betyder det en samlet besparelse på næsten 120.000 kr. efter skat.  

”Hvis forslaget vedtages, vil det ubetinget være godt nyt for sommerhusmarkedet. Det vil betyde, at flere vil have mulighed for at realisere drømmen om et sommerhus, eller have råd til at købe et dyrere et af slagsen end ellers. Og det vil være med til at understøtte den positive prisudvikling på markedet”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.  

ANNONCE
Billigere finansiering af sommerhuse
Del

Seneste nyt

Annonce