FinansBureauet

Billige sommerhuse - få 18 % i rabat

Planlægger du at købe sommerhus, så forlang en stor rabat. I gennemsnit handles sommerhuse med 18 procent nedslag

Billige sommerhuse - få 18 % i rabat
Trods den lave rente kniber det stadig for sommerhusmarkedet at komme op i omdrejninger. Men mange sommerhusejere har svært ved at erkende dette, og sætter priserne på deres ejendomme for højt. Som konsekvens sælges der færre sommerhuse. Og når husene så endelig sælges, sker det med store prisnedslag. Hele 18 procent må en sommerhusejer i gennemsnit slå af prisen for at få sit hus solgt. Det viser den seneste boligmarkedsstatistik fra Realkreditforeningen og Realkreditrådet

Følg FinansBureauet på facebook

De tilsvarende tal for parcelhuse og ejerlejligheder er henholdsvis 12,5 pct. og 7,3 procent, hvilket vidner om, at problemet med overvurderede ejerboliger er størst blandt sommerhusejere. Hvor et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter, der blev solgt i fjerde kvartal 2012, blev solgt til en pris som lå 215.000 kr. lavere end den oprindelige udbudspris, var forskellen mellem første udbudspris og realiserede handelspris på sommerhusmarkedet 227.000 kr.

Overvejer man at købe sommerhus, skal man altså have for øje, at det er et marked hvor der i øjeblikket gives særdeles store rabatter, og at man som udgangspunkt derfor må forlange et ganske betragteligt nedslag i prisen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce