FinansBureauet

Bedste online backupløsninger

Få her en guide til de bedste online backupløsninger

www.freeimageslive.co.uk - Bedste online backupløsninger www.freeimageslive.co.uk
Det har aldrig været nemmere og billigere at tage backup af ens filer på computeren, men ifølge nye analyser er det kun ca. 30 % af alle private husstande, der tager regelmæssig backup af deres computer.
Selvfølgelig kan man købe en ekstern harddisk til under 500 kr. og så løbende kopiere de nye dokumenter, billeder mv. over på den, men den løsning er forbundet med flere ulemper.  Dels skal man huske at foretage denne kopiering regelmæssigt da det ellers er uaktuelle data man har, dels er der altid en risiko for at harddisken går i stykker, og dermed at backuppen ikke kan bruges.
Løsningen hedder i stedet en online backupløsning. Her er en guide til to af de bedste og mest populære løsninger til private personer (og virksomheder): hvor nemt det er at bruge, og hvilke fordele og ulemper der er forbundet med disse løsninger.

Dropbox

En af de mest brugte løsninger kommer fra det amerikanske firma Dropbox.
Det er meget nemt at komme i gang.  Man opretter en profil på deres hjemmeside, hvorefter man er klar til at installere den nødvendige software.  Når man installerer Dropbox vil man blive bedt om at placere Dropbox mappen, f.eks. i den nuværende dokumentmappe.  I denne Dropbox mappe kan man oprette alle de mapper og undermapper man ønsker, og derfor vil det for dig som bruger, ikke betyde en forskel i forhold til hvordan du er vant til at arkivere dine filer og mapper.
Herefter vil  Dropbox helt automatisk sikre en løbende backup af alle de filer og mapper der er placeret i Dropbox mappen, og derved har man altid backup af ens nyeste filer.
Dropbox gør det også nemt at dele filer mellem flere computere i hjemmet eller med ens venner, da man blot installerer Dropbox på hver enkelt computer, hvorefter der på en meget brugervenlig måde defineres hvem der skal have adgang til de enkelte filer/mapper.
Endelig findes der et webinterface og en APP til smartphones hvor man nemt kan få adgang til filerne, selvom man ikke er i nærheden af din egen computer.
Rent sikkerhedsmæssigt er der ingen problemer da Dropbox bruger 256-bit AES kryptering.  Det eneste problem jeg ser, er når man deler filer med andre – så har hver enkelt bruger rettigheder til at slette filerne eller ændre i mappestrukturen, så derfor skal man være varsom med hvad man deler med andre, hvis man ikke vil risikere at miste de filer.
Det er gratis at installere og bruge Dropbox.  Pt. Får man som bruger 2GB, men der er mulighed for at købe mere plads, og 100GB koster 10$ pr. Måned (ca. 55. DKK).
 
Google drev

En anden løsning udbydes af Google.com og hedder Google drev. Den minder rigtig meget om Dropbox løsningen, da der også her udpeges en mappe hvis indhold der fremover altid tages backup af.  Google Drevet tilknyttes automatisk ens Google mailkonto (hvis man har sådan en) og dermed opnår man en stor sammenhæng, bla. kan alle filer og billeder man modtager på sin mail med et klik kopieres til Google drev.
Nogle andre forskelle fra Dropbox til Google drev er, at der findes en udvidet funktion til at flere brugere kan redigere i det samme dokument på samme tid. Herudover vil Google dokumenter, regneark og præsentation automatisk gemme og spore alle de ændringer, du foretager – for evigt. Du kan også gå op til 30 dage tilbage i tiden for andre filtyper og se, hvem der har foretaget ændringer, samt gendanne tidligere versioner.   En sidste smart funktion ved google Drev er, at du med Google Drev til Android telefoner kan tage et billede af et dokument, en kvittering eller andet hvorefter billedet vil blive gemt som en PDF fil på drevet.
Endelig er der stor prisforskel på de 2 løsninger.  Google Drev giver lige nu 15GB gratis, og har du brug for mere plads koster 100GB kun 2$ pr. Måned (ca. 11 kr.)
 
Jesper Nørmark
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce