FinansBureauet

August bød kun på små justeringer i boligpriserne

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at boligpriserne fortsætter med at være stabile. Således var de gennemsnitlige salgspriser nogenlunde de samme i august som i juli.

Boligpriserne steg med mindre end en halv procent i august, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Dermed fortsætter den stagnation i priserne, som vi nu har set i de seneste tre-fire måneder.

”Det er tilsyneladende slut med store prisstigninger på boligmarkedet i denne omgang. I hvert fald har vi i noget tid set, at priskurven er fladet ud, og at prisstigningerne måned for måned er et godt stykke under én procent. I august har vi så set, at huspriserne blot er steget 0,3 procent, og at priserne på ejerlejligheder og sommerhuse er steget endnu mindre. Det er status quo,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Sammenligner vi huspriserne i august med samme tidspunkt i 2020, er de steget mest i Region Hovedstaden og Region Sjælland. I Hovedstaden er det særligt kommunerne Bornholm, Furesø, Hørsholm, Rudersdal, der trækker gennemsnittet op. I Region Sjælland gælder det primært for Greve, Ringsted, Odsherred og Køge.

Overordnet bidrager de seneste måneders prisstabilitet dog til, at de årlige prisstigninger falder.

”I en historisk sammenhæng er der tale om meget høje prisstigninger det seneste år, men de årlige prisstigninger er faldet måned for måned henover sommeren. Det er et resultat af, at antallet af handler er mindre end i foråret, og at det store fald i udbuddet, vi så i starten af året, er stoppet,” siger Birgit Daetz.

Nedslag stiger kraftigt

Mens boligpriserne altså er stagneret over de seneste måneder, viser de nye tal fra Boligsiden også, at sælgerne giver større nedslag nu, end de gjorde tidligere på året – og det gælder for alle boligtyper.

Størst stigning i nedslaget er registreret på sommerhuse, hvor nedslaget i august er hele 40 procent højere end i juli.

”Sommerhushandlens store måneder har i år, stik mod sædvane, været februar, marts og april. Nu bliver der handlet færre sommerhuse, og det er derfor også blevet nemmere for køberne, at forhandle nedslag,” forklarer Birgit Daetz og understreger:

”Derfor har vi også den særlige situation, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på sommerhuse blot er ændret med en håndfuld kroner fra juli til august.”

Udvikling i boligpriser august 2021:

Boligtype

Salgspris (kr. pr. kvm.)

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

17.014

0,3 %

13,4 %

Ejerlejligheder

33.771

0,1 %

13,8 %

Sommerhuse

21.732

0,0 %

20,1 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Udviklingen i de årlige prisstigninger:

Måned

Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder

Sommerhuse

Januar

7,5 %

10,3 %

11,0 %

Februar

9,2 %

11,7 %

12,8 %

Marts

12,3 %

13,7 %

19,1 %

April

14,3 %

16,6 %

24,4 %

Maj

15,7 %

17,9 %

26,3 %

Juni

15,0 %

17,2 %

25,7 %

Juli

14,5 %

15,0 %

24,2 %

August

13,4 %

13,8 %

20,1 %

(Tabellen viser udviklingen i de årlige prisstigninger. Priserne i hver enkelt måned i 2021 er sammenlignet med den tilsvarende måned i 2020. Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce