FinansBureauet

Audi præsenterer ny display-teknologi på CES

På CES 2020 i Las Vegas præsenterer Audi bl.a. en transparent "Display on demand" skærmteknologi og et Audi 3D mixed reality head-up display. Med disse teknologier viser Audi innovative løsninger inden for betjening og display, der er et af de vigtigste udviklingsområder for biler i dag.

Transparent “Display on demand”

Denne teknologi har et gennemsigtigt display, der strækker sig over hele bilens bredde og delvist er indlejret i instrumentpanelet. Skærmen er 15 cm høj og 122 cm bred. Når man for eksempel ser en film, kan skærmen udvides opad med op til 25,5 centimeter, så passagerer kan nyde film i 16:9-format på en 21-tommer skærm.

Dette demonstreres på CES 2020 med det actionfyldte videoklip "Lunch Break" fra den seneste 20th Century Fox film "Spies in Disguise". I filmen, der netop har haft premiere i december 2019, optræder en Audi RSQ e-tron, den første konceptbil fra Audi, der udelukkende er skabt til en animeret film. Bilen er kendetegnet ved en intelligent autopilot og et visionært designsprog, og derudover er det en elbil med futuristiske højdepunkter såsom et holografisk speedometer.

ennemsigtigheden og fleksibiliteten på on-demand-skærmen bidrager til følelsen af rummelighed. Det grafiske bruger-interface viser kun oplysninger, som føreren i øjeblikket har brug for. Det kan være navigationsinformation, men også kommunikations- og infotainment indhold. Denne information vises på skærmsegmenter, der er delvis gennemsigtige eller tonede i sort, hvilket øger kontrasten på skærmen markant. Ulempen med aktuelle transparente skærme i forbrugerelektronik er, at de ikke kan vise dyb sort. For at løse dette problem har Audi integreret to lag i fremtidens skærm. Det første lag er en transparent OLED-skærm, og det andet lag indeholder et ekstra sort lag. Dette lag skaber en særlig dyb sort. Sektioner af skærmen, som ikke er nødvendige for at få vist de relevante oplysninger, forbliver helt gennemsigtige, hvilket giver et mere enkelt udtryk og fokuseret overblik. Displayet betjenes via en touch pad, der også er gennemsigtig og er placeret i midterkonsollen.

Audi 3D mixed reality head-up display

Et head-up display projicerer informationer, der er relevante for føreren, som letforståelige symboler og tal i førerens direkte synsfelt. Dette gør det muligt for øjnene at opfatte informationerne meget hurtigt, hvilket bidrager væsentligt til at øge sikkerheden. Sammen med elektronikvirksomheden Samsung arbejder Audi på en fremtidig generation, der præsenteres på CES 2020: Audi 3D mixed reality head-up display.

Ligesom med de nuværende head-up display, installeres den nye teknologi i instrumentpanelet, og billederne projiceres op på forruden via linser og spejle. Ligesom et 3D-tv genererer displayet to billeder af hvert billede: En pixel på skærmen er beregnet til venstre øje, og den ved siden af til højre øje. 3D-head-up-teknologien bruger et eye-tracking kamera til at registrere positionen af øjnene og sørger derefter for, at pixlerne når det rigtige øje.

For føreren ser de billeder, som Audi 3D mixed reality head-up displayet viser, ud til at befinde sig i en afstand af ca. 8 til 10 meter. Takket være en speciel form for visning kan denne tilsyneladende afstand endda øges til mere end 70 meter. Den store fordel ved dette er, at øjnene, som er vant til at se langt frem, ikke konstant behøver at skifte fra lang til kort afstand. Derudover kan 3D-teknologien markere virkelige objekter direkte i billedet og skabe et realistisk indtryk af afstanden og den rumlige placering. Et eksempel på dette er en navigationspil, der peger nøjagtigt ind på den sidevej, hvor destinationen er placeret.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce