FinansBureauet

Antallet af virksomheder i bygge- og anlægsbranchen stiger

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i bygge- og anlægsbranchen både er kommet flere nye virksomheder og flere ansatte i de enkelte virksomheder. Antallet af virksomheder voksede med to procent i 2017. Det skriver Dansk Byggeri

Der var 32.644 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen i 2017. Det er en stigning på 671 virksomheder i forhold til året før, og det svarer til en stigning på to procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Siden 2013, hvor antallet af virksomheder i branchen var på sit laveste efter en stor nedgang i kriseårene, er antallet af virksomheder steget med hele seks procent. Dermed er der kommet flere nye virksomheder i bygge- og anlægsbranchen end på tværs af alle brancher i hele erhvervslivet, hvor antallet af virksomheder i samme periode kun er steget med fem procent.

- Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen er ret små sammenlignet med mange andre brancher, og der har i branchen siden 2013 været fart på væksten i beskæftigelsen. Det giver derfor god mening, at den stigende beskæftigelse følges af en pæn fremgang i antallet af virksomheder, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Jacob Hangaard.

En bygge- og anlægsvirksomhed havde i 2017 i gennemsnit 4,2 fuldtidsansatte. På tværs af alle erhverv var gennemsnittet 7,1.

Virksomhederne bliver større
En anden tendens blandt bygge- og anlægsbranchens virksomheder er, at de er blevet større, hvis man ser på antallet af medarbejdere. I 2010 var der i gennemsnit 3,7 fuldtidsansatte i en virksomhed. Antallet er således steget med en halv fuldtidsansat på syv år, mens antallet af fuldtidsansatte i en gennemsnitlig virksomhed på tværs af alle brancher omvendt er faldet en smule.

- Det fortæller i bund og grund noget om, hvor kraftig fremgangen i bygge- og anlægsbranchens beskæftigelse har været. Branchen er relativt arbejdskraftintensiv. Og selvom der er kommet langt flere virksomheder til, er løftet i medarbejderstaben ude i virksomhederne i høj grad til at tage og føle på, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt