FinansBureauet

Antallet af tvangsauktioner faldt igen i november

Økonomiske forhold og øget aktivitet på boligmarkedet sender antallet af tvangsauktioner ned

Antallet af tvangsauktioner faldt igen i november

Nye tal fra Danmarks Statistik viser her til morgen, at når der tages højde for sæsonudsving, blev der bekendtgjort 268 tvangsauktioner i november mod 295 i oktober. Antallet af bekendtgjorte tvangsauktioner faldt således med 9 pct. i november.

Da statistikken over tvangsauktioner typiske ændrer retning fra måneden til måned, er det ofte mere interessant at holde øje med tendensen over lidt længere tid end blot for den seneste måned. Hæver vi os op i helikopteren og ser på tendensen, har der igennem 2014 været tale om en faldende tendens, også selv den seneste 3-månedersperiode viste en lille stigning fra 850 bekendtgjorte tvangsauktioner i perioden juni-august steg til 866 bekendtgjorte tvangsauktioner i september-november.

For de kommende måneder forventer vi, at antallet af tvangsauktion vil fortsætte med at falde. For selv om Dansk økonomi har mistet lidt af pusten i 2. halvår, så er ledigheden faldet igennem 2014, antallet af fyringsvarsler ligger lavt, og der er øget aktivitet og stigende priser på boligmarkedet, hvilket fører til at flere boliger kan omsættes i frihandel og der med undgår en tvangsauktion. En udviklingen som også afspejles i dagens tal, hvor det især er enfamiliehuse som falder fra 238 til 188 i november, mens antallet af lejligheder på tvangsauktioner, har ligget ganske stabilt omkring 23 tvangsauktioner de seneste måneder.

Når året er omme, er det vores forventning, at antallet af bekendtgjorte tvangsauktioner ligger i omegnen af 3.500, hvilket vil være det laveste antal i mange år.

Venlig hilsen
Mette Bjarnholt

Seniorøkonom, Presse- og Økonomisk sekretariat
 
BRFkredit a/s
www.brf.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce