FinansBureauet

Analyse - Mærsk bedst igennem regnskabssæson

De danske eliteselskaber i C20-indekset har netop afsluttet en regnskabssæson med en lige fordeling af positive og negative overraskelser. Indtjeningen i A.P. Møller Mærsk landede imidlertid mere end 50 procent over forventningen, og dermed tager selskabet prisen som den største positive overraskelse i denne omgang. Det skriver Spar Nord

Analyse - Mærsk bedst igennem regnskabssæson

Med offentliggørelsen af ISS’ regnskab torsdag er regnskabssæsonen blandt de 19 regnskabsaktuelle C20-selskaber afsluttet. 10 selskaber overgår analytikernes forventninger til indtjeningen, mens 9 leverer en indtjening under forventningerne. Det viser Spar Nords surprise index, der sammenholder analytikernes forventninger til selskabernes indtjening (målt på EPS – Earnings Per Share) med den faktiske indtjening opnået i regnskabsperioden. Suverænt i toppen af indekset ligger A. P. Møller Mærsk med en indtjening hele 50,3 procent over analytikernes forventninger. - Mærsk Line og Mærsk Oil landede en noget højere indtjening i andet kvartal, end analytikerne havde regnet med. Omkostningerne var nemlig lavere end forventet, og det viser i mine øjne, at Mærsk alt i alt er i stand til at navigere effektivt igennem et udfordrende marked med lave fragtrater og ikke mindst lave oliepriser, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen. Den næststørste positive overraskelse kommer fra Jyske Bank, der tjente knap 34 procent mere end ventet fra analytikernes side, hvorfor investorerne på regnskabsdagen kvitterede med en kursstigning på 4,6 procent, mens A. P. Møller Mærsk steg med næsten 6 procent på dagen. Genmab dårligst Regnskabssæsonens værste indtjeningsmæssige overraskelse kom fra biotekselskabet Genmab, der leverede en indtjening i andet kvartal godt 86 procent dårligere end forventet. Dermed står anden kvartals indtjening i skærende kontrast til indtjeningen i første kvartal, hvor Genmabs indtjening var hele 261 procent bedre end ventet. - Det illustrerer tydeligt, at Genmabs indtjening er særdeles vanskelig at forudsige fra kvartal til kvartal, fordi en stor del af Genmabs indtjening kommer fra de såkaldte milepælsbetalinger. Derfor er det vigtigt at forholde sig til Genmabs langsigtede indtjeningspotentiale, som stadig ser lovende ud trods indtjeningsskuffelsen her i andet kvartal, uddyber Mikkel Duus-Hansen. Investorernes reaktion på Genmab-skuffelsen var da også afdæmpet, idet aktiekursen på regnskabsdagen stort set lukkede i samme niveau, som den åbnede. Anderledes hårdt gik det ud over cementkoncernen FLSmidth, der tegnede sig for den næststørste skuffelse på indtjeningssiden. Indtjeningen blev knap 24 procent laverede end ventet, og investorerne sendte aktiekursen ned med næsten 10 procent på regnskabsdagen. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt