FinansBureauet

Amager topper listen: I disse byer har flest boliger skiftet ejer i 2019

2019 har generelt været et år med masser af aktivitet på boligmarkedet, men i nogle postnumre er der solgt ekstra mange boliger. Boligsiden har lavet listen med de 10 bedst sælgende postnumre i 2019, som du kan se lige her.

Lorteøen. Københavns Manhattan. Eller guldkysten.

Kært barn har mange navne, og i Amagers tilfælde har der igennem tiden været tale om en ø med mange øgenavne. Men i de seneste år har piben så at sige fået en anden lyd. Nu bruges der også betegnelser som Københavns Manhattan. Bydelen har nemlig gennemgået en stor forandring.

Det afspejler sig i den grad også på det amagerkanske boligmarked. Mange projektlejligheder er skudt op, og de traditionelle huse nær Amager Strandpark sælges nu ofte for priser, der er højere eller på niveau med huse på Strandvejen nord for København.

Sagt med andre ord: Det er blevet attraktivt at bo på Amager. Og det kan ses i statistikken.

Fem boligsalg om dagen på Amager i 2019

Boligsiden har lavet en opgørelse over hvor i landet, der er solgt flest boliger i 2019. Nærmere betegnet i hvilke hovedpostnumre, der er flest boliger, der har skiftet ejer. Og her ligger postnummer 2300 København S absolut i front.

Til og med november måned er der i alt solgt 1.752 boliger i 2300 København S. Det svarer til, at der er solgt 5,2 boliger om dagen i dette postnummer i 2019. Det er væsentlig flere end i nærmeste ”konkurrent” som er 8000 Aarhus C, hvor der er solgt i alt 1.303 boliger svarende til 3,9 boliger om dagen til og med november.

”Det går rigtig godt på det lokale boligmarked i 2300 København S. Det seneste år er priserne her steget med 2,4 procent for alle boligtyper, og der er tale om en stigning på hele 34 procent i antallet af solgte boliger sammenlignet med samme tidspunkt sidste år,” forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Zoomer vi ind på de enkelte boligtyper, er det især ejerlejlighederne, der bliver solgt. I november 2019 er der solgt 25 procent flere end i november 2018, og samtidig stiger priserne med 2,2 procent. Men faktisk er der også solgt flere villaer og rækkehuse i 2300 København S i det seneste år. Konkret er der tale om en stigning fra 15 solgte villaer i november 2018 til 29 solgte villaer i 2019.”

Amager i markant forandring

Men til forklaringen hører selvfølgelig også, at der generelt findes mange boliger i dette postnummer, og at der derfor også helt naturligt vil blive solgt flere end i andre byer med færre boliger.

Men hos en af de lokale ejendomsmæglere på Amager kan de også nikke genkendende til købernes store interesse for Amager.

”Vi har haft et godt år i butikken. Vi har haft en del købere, som er flyttet fra en ejerlejlighed på Amager til en villa, og faktisk er vi nu et sted, hvor vi mangler emner på hylden. Udbuddet af villaer i 2300 København S er lavt,” siger indehaver af Home Amager – Kastrupvej, Torben S. Hansen.

Men der bliver også solgt ejerlejligheder, fortæller ejendomsmægleren.

”Årets startede lidt sløvt for ejerlejlighedssalget. Det var som om, at markedet skulle have en justering og finde sit rette leje. Men gik man realistisk ind i markedet, fik man også solgt. Og henover sommeren og efteråret har der faktisk været rimelig aktivitet i handlen med ejerlejligheder,” forklarer Torben S. Hansen, som altså mærker den stigende interesse for boligmarkedet på Amager:

”Amager er et af de områder i København, som har oplevet en markant forandring igennem de seneste år. Der er kommet arbejdspladser til øen, der er metrolinje, og så trækker Islands Brygge og området ved Amager Strandpark. Her har man naturen og samtidig nærheden til byen, som man hurtigt kan nå på cykel.”

Forstadsdrømme realiseres

Det er dog ikke kun på Amager, at der er solgt mange boliger. Som før nævnt ligger 8000 Aarhus C på andenpladsen i opgørelsen. På tredjepladsen ligger Horsens, hvor der til og med november måned 2019 er solgt i alt 1.048 boliger.

”Efterspørgslen på huse uden for de fire store byer stiger, og det kan specielt mærkes i de store forstæder som eksempelvis Horsens, hvor der udover boligområder også findes et handelsliv og et aktivt kulturliv,” siger Birgit Daetz.

Top 10: I disse postnumre er der solgt flest boliger i 2019:

Hovedpostnummer

Bynavn

Antal solgte boliger

2300

København S

1.752

8000

Aarhus C

1.303

8700

Horsens

1.048

9000

Aalborg

1.002

4000

Roskilde

1.001

8600

Silkeborg

991

2100

København Ø

928

2000

Frederiksberg

803

4700

Næstved

780

6000

Kolding

748

(Tabellen dækker over antal solgte boliger i perioden januar til og med november 2019. Tallene dækker over alle boligtyper. Kilde: Boligsiden)

Se den fulde liste her ,og se hvor mange boliger, der er solgt i din by.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Boligsiden.dk Boligsiden.dk

Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt