FinansBureauet

Altaner er yderst populære

Altaner er yderst populære

Undersøgelser viser, at lejligheder med altaner sælges hurtigere og til højere pris end andre lejligheder. Dette skyldes, at langt flere danskere i stigende grad søger lejligheder med altan, eftersom flere og flere familier ønsker at blive i byen, men også gerne vil nyde uderum.

Stigende interesse for altaner
Vi har i dag været i dialog med Art-Tek, som er et rådgivende ingeniørfirma, der har erfaring med både større og mindre projekter inden for opsætning af altaner, nybyggeri, renovering, ombygning, tilbygning og energi. Her kan man også mærke denne stigende interesse for altaner, og ifølge ejendomsmæglerkæden Home, ser det ikke ud til, at interessen vil falde i fremtiden – tværtimod, vil det nærmere blive et must, at en lejlighed er med altan. En forklaring på dette kan som sagt være, at par i højere grad ønsker at blive boende i byen, og at flere ældre kommer til. Derudover kan nutidens altaner rent faktisk bruges til noget – altså som uderum i storbyen, hvor luften også er blevet renere gennem tiden.

Home erfarer, at førstegangskøbere ikke lægger så stor vægt på, om en lejlighed har altan. Det er selvfølgelig et stort plus, men en altan er ikke det afgørende for et køb. Derimod viser det sig, at andengangskøbere ofte prioriterer en altan - og vælger at stille det som et krav.

Stor betydning på boligsalg
Berlingske Business har lavet undersøgelser netop omkring dette emne, og ud fra disse ses det, at denne stigende interesse for altaner klart slår igennem ved et boligsalg. Det viser sig nemlig, at lejligheder med altan sælger hurtigere og til en højere kvadratmeterpris, end lejligheder uden altan gør – og dette er derudover med et mindre afslag i prisen. Kvadratmeterprisen for en lejlighed med altan viser sig at være ca 4% højere end en lejlighed uden altan.

En god investering
En altan er derved en rigtig god ide – både for livsglæden, men også finansielt på sigt.
Hvis du ønsker opsætninger af altaner i din boligforening, skal idéen dog først trumfes igennem i boligforeningen. Dette gøres ved at kontakte boligforeningen og etablere et altanudvalg, som skal følge projektet fra start til slut. Dernæst skal der afklares, hvor mange i boligforeningen, der ønsker sig altaner. Udvalget vil hurtigt få behov for kontakt til en fagperson – dette kan gøres ved at gå direkte til altanfirmaer, eller hyre et firma til at give teknisk rådgivning og derved få overblik over de bedste tilbud på markedet og hjælp til hele projektet. En teknisk rådgiver kan dog anbefales, eftersom dette er den sikreste måde, hvorpå boligforeningen kan komme sikkert igennem processen. Der vil blive taget højde for alt og altså ikke udeladt eller glemt noget, som kan få betydning for lejlighederne i fremtiden.

Så ønsker du opsætning af altaner, er det værd at tage op i din boligforening. En altan vil kunne bidrage til en hverdag med mere uderum – men også fremme salget betydeligt, når lejlighederne engang skal sælges.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce