FinansBureauet

Alfa Romeo åbner for bestilling af Stelvio First Edition

De første eksemplarer af Alfa Romeos nye SUV, Stelvio, triller snart af samlebåndet og ud på de europæiske markeder. Samtidig er der nu åbnet for bestilling af den eksklusive First Edition hos de danske forhandlere.

Sportslig elegance indkapslet i en unik og eksklusiv stil. Harmoniske former og rummelighed kombineret med Alfa Romeos mekaniske og tekniske ekspertise i at fremstille kraftfulde og alsidige køretøjer. Det er essensen af

Stelvio – den italienske bilproducents første SUV i mærkets mere end 100-årige historie. Fabrikken viste den ekstreme Quadrifoglio-version på Los Angeles International Motor Show i november sidste år, men allerede nu er der mere på vej.

Næste skridt i lanceringen af Stelvio sker med en spændende ny version, hvor alt er designet med henblik på at sikre maksimal køreglæde og præstationer i topklasse i en kabine pakket med luksus. Den har fået navnet Stelvio First Edition og kan nu bestilles hos landets Alfa Romeo forhandlere til en pris på 930.000 kr. med 280 hk, firehjulstræk, automatgear og alt i udstyr. Her får Stelvio First Edition ejerne mulighed for at blive de første til at køre i en SUV, som er udviklet til at ændre spillereglerne i klassen.

Opkaldt efter legendarisk bjergpas

Alene navnet på Alfa Romeos SUV varsler om betagende køreoplevelser og et højt niveau af komfort og fleksibilitet. Stelvio er navnet på det højeste bjergpas i Italien og på vejen der fører op over bjergpasset. Med mere end 75 hårnålesving er den 20 kilometer lange vej blevet synonym med ferie og rejseoplevelser. Vil man tilbagelægge ruten i overlegen stil, er Alfa Romeo Stelvio præcis dén SUV, der sikrer en enestående tur, takket være bilens rummelighed samt den unikke kombination af køreglæde, italiensk stil og alsidighed.

Udvendig er Stelvio First Edition karakteriseret ved et enkelt design, der er udtryk for mere end 100 års designtradition, hastighed og skønhed. Det samlede indtryk fuldendes med 20" aluminiumsfælge, lakerede bremsekalibre, Bi-Xenon forlygter, forkromede vinduesrammer, ekstra tonede ruder bag samt lys i dørhåndtagene, alt sammen som standardudstyr.

Samme elegante sportslige udtryk går igen inde i den raffinerede kabine, der er designet med føreren i centrum, det ses bl.a. ved rattets lækre udformning med integreret startknap. Smukke aluminium gearskifte-paddles bag rattet er ligeledes standardudstyr.

Lædersæderne er elektrisk justerbare, og med varme, og rattet er ligeledes med varme. Bilens indre forkæler føreren med det kurvede instrumentbræt, de ægte træpaneler, 3D-navigationssystemet, der er udviklet sammen med Magneti Marelli, et 8,8” display samt DAB-radio og yderligere 7” TFT farvedisplay i instrumenthuset.

Potent benzinmotor med turbo

Alfa Romeo Stelvio First Edition er udstyret med den nye firecylindrede 2-liters turbobenzinmotor med kardanaksel i kulfiber. Denne motor leveres med et avanceret 8-trins automatgear, og den yder 280 hk ved 5.250 omdr./min. Den har et drejningsmoment på hele 400 Nm tilgængeligt allerede fra 2.250 omdr./min.

Udover MultiAir-motorens elektro-hydrauliske aktivering af indsugningsventilerne, er de særlige kendetegn for motoren "2-i-1"-turboen og direkte højtryksindsprøjtning på 200 bar, som tilsammen sikrer øjeblikkelig respons selv fra de laveste omdrejninger, samtidig med at det giver en benzinøkonomi i top i forhold til ydelsen. Det betyder også at Stelvio First Edition accelererer fra 0-100 km/t på blot 5,7 sekunder, en tid der er blandt de bedste i klassen.

Standardudstyret i Stelvio First Edition omfatter firehjulstræk med Q4 teknologi, der konstant fordeler trækkraften mellem alle fire hjul for at sikre de bedste præstationer, effektivitet og sikkerhed. Q4 systemet forener derudover fordelene ved både en firehjuls- og en baghjulstrukket bil. Opbygningen omfatter en speciel fordelergearkasse (Active Transfer Case) og et differentiale på forakslen. Begge dele er sat op til at sikre den hurtige respons, som forventes af en sportslig Alfa Romeo. Systemet udmærker sig også ved en meget lav vægt.

Sikkerhedssystemer sikrer fuld kontrol

Det elektroniske Q4 system overvåger konstant en lang række parametre for at optimere fordelingen af trækkraften mellem for- og bagaksel, afhængigt af hvordan bilen reagerer, og hvor meget greb der er under hvert enkelt hjul. Ved normalt vejgreb fungerer Q4 systemet sådan, at Stelvio First Edition kører med baghjulstæk, hvor alt moment overføres til bagakslen. Hvis hjulene nærmer sig grænsen for deres maksimale vejgreb, overfører systemet op til 50 procent af trækkraften til forakslen. Det giver optimalt vejgreb under alle vejforhold og høj stabilitet ved kurvekørsel.

Stelvio First Editions standardudstyr omfatter desuden nye aktive sikkerhedssystemer som integreret bremsesystem, nødbremsesystem (AEB) samt vognbaneassistent. Parkeringskamera, parkeringssensorer for og bag, elektrisk åbning og lukning af bagklappen samt automatisk fjernlys fuldender udstyrspakken.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce