FinansBureauet

Aktiekommentar: Naturstridige A&O Johansen

I sidste måned opjusterede Brdr. A&O Johansen forventningerne til årets resultat, hvilket er næsten naturstridigt i disse tider.

Aktiekommentar: Naturstridige A&O Johansen

Brdr. A&O Johansen lever af at sælge udstyr til håndværkere, ikke mindst indenfor VVS området. Og som sådan er selskabet derfor dybt afhængige af den konjunkturelle udvikling, da byggebranchen er en af de absolut mest konjunkturfølsomme brancher der findes.

Så meget desto mere overraskende er det, at selskabet siden sidste årsregnskab har været i stand til at opjustere tre gange. Heraf den seneste så sent som for en måned siden, hvor forventningerne til årsregnskabet blev opjusteret fra 90 til 105 millioner kroners overskud før skat. Selskabets succes er ikke gået ubemærket hen på aktiemarkederne, og kursen er steget omkring 70 procent det seneste år. Men markedsværdien er stadig kun omkring 450 millioner kroner, og det betyder, at aktien reelt handles til en pris, der svarer til seks gange årets overskud efter skat. Og det er meget billigt.

Men hvorfor er Brdr. A&O Johansen i stand til at klare sig godt i disse krisetider? En mild vinter, diverse skybrud og ordningen med fradrag for håndværkerudgifter kan selvfølgelig forklare en del af udviklingen på det danske marked i de seneste kvartaler, men så langt fra det hele. Forklaringen skal derimod findes i stram styring af virksomheden på udgiftssiden, og tilpasning af forretningen på afsætningssiden med bl.a. internet og App, foruden de fysiske butikker. Der er ganske enkelt tale om utrolig god ledelse.

Virksomheder, der er i stand til at forbedre bundlinien i krisetider både ved hjælp af besparelser og øget omsætning, er altid interessante ud fra en investorsynsvinkel. De plejer bare sjældent at være billige. Men det er Brdr. A&O Johansen.

Selvom krisen kradser, er der ingen tegn i sol, måne eller stjerner på, at indtjeningen vil falde lige foreløbig - tværtimod. Da selskabets soliditet efterhånden er ganske pæn høj, er det derfor ikke utænkeligt, at selskabet vil påbegynde udbyttebetaling (aktietilbagekøb er også en mulighed - men mindre sandsynligt). Og det kan skabe et helt nyt publikum til aktien.

Hvis selskabet kan opretholde eller forbedre den nuværende indtjening, hvilket forekommer sandsynligt, burde aktien stige til det dobbelte indenfor et par år, i takt med at risikopræmien i aktiemarkedet bliver lavere.

Disclosure: Claus Forrai ejer ikke aktier i A&O Johansen på tidspunktet for offentliggørelsen af artiklen, men vil muligvis købe efterfølgende. Tidshorisonten kan være både kort og lang .

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce