FinansBureauet

Aktiekommentar: Milde vinde for DFDS

Der blæser milde vinde på DFDS efter deres succesfulde køb af Norfolkline.

Aktiekommentar: Milde vinde for DFDS

Stormen raser til stadighed på aktiemarkederne. Psykologien har fuldstændig fået overtaget, og fornuften har særdeles trange kår, og dommedagsprofeterne har kronede dage.

Men det gode ved storme på aktiemarkederne er, at der ofte skylder små perler i land. Og tør man trodse elementernes rasen, kan man samle disse perler op før alle andre for øje på dem.

En af aktierne der har været en tur i vaskemaskinen er DFDS, som er faldet med omkring 20 % i indeværende år, til trods for at have opjusteret forventningerne til årsresultatet. Som konsekvens heraf handles aktien i øjeblikket til en forward P/E til omkring 10 (mod en forward P/E på omkring 15 ved årsskiftet). Og det er meget billigt for et selskab som har bevist, at det kan øge indtjeningen selv i krisetider.

Selskabet opererer på ruter med relativt begrænset konkurrence. En af de ruter hvor konkurrencen er mest intensiv, og hvor det er svært at tjene penge, er den engelske kanal. Det kan det tidligere dansk ejede selskab Speedferries tale med om. Men efter det særdeles succesfulde opkøb af Norfolkline går DFDS nu efter Seafrance. Og lykkedes opkøbet, er der også udsigt til kraftigt at forbedrede markedsvilkår her.

Men selv uden et succesfuldt køb af Seafrance, taler nøgletallene for DFDS deres eget tydelige sprog. Når krisen aftager (og tro mig - det gør den på et tidspunkt), og investorerne begynder at tænke rationelt igen, må DFDS som minimum forventes at blive handlet til de historiske multipler. Og det betyder et kurspotentiale på omkring 50 %. Kurstarget er 550 pr. 1/10 - 2012

Opdatering NKT: Siden anbefalingen af NKT i sidste måned er aktien trods uroen steget med omkring 15 %. Og det er selvfølgelig fristende at tage en hurtig gevinst. Omregnet svarer det trods alt til en årlig forrentning på 180 %. Men der er formentlig meget mere i aktien, også på kortere sigt. Stigningen skyldtes en hensigtserklæring om et salg af Flexibles. Værdien estimeres helt op til 5 mia. kr., svarende til markedsværdien af hele NKT på nuværende tidspunkt. Om salget bliver til noget er meget usikkert, for ikke at sige usandsynligt. Men udmelding har synliggjort hvilke værdier der egentlig er i selskabet. Og hvis markedet rebounder inden for de kommende måneder, tror jeg NKT vil være at finde blandt de største vindere.

Full disclosure: Jeg ejer ikke aktier i DFDS, men vil formentlig købe aktier kort tid efter offentliggørelsen af denne artikel. Investeringshorisonten kan være både kort og lang. Jeg ejer aktier i NKT. Investeringshorisonten kan være både kort og lang.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce