FinansBureauet

Aktiekommentar: Køb Roblon - opdatering

Et direkte udbytte på over 8 %, en price/earning på omkring 10 og et organisk vækstpotentiale på omkring 50 %. Vel at mærke i et og samme selskab. For godt til at være sandt, skulle man mene. Men nej, et sådant selskab findes rent faktisk. Og tilmed på den danske fondsbørs.

Aktiekommentar: Køb Roblon - opdatering

Det er den nordjyske kabel- og lyslederproducent Roblon, der er tale om. Et lille selskab med en markedsværdi på godt 200 millioner kroner, og som lever i ganske ubemærkethed blandt fondsbørsens investorer. Kun storaktionærerne ATP og Danske Bank synes for alvor at have fået øje på selskabets kvaliteter. Og dem er der ellers rigtig mange af.

Roblon er kommet igennem finanskrisen med bravour. Selv ikke da krisen var på sit højeste, var selskabet i nærheden af røde tal på bundlinjen. Og nu hvor tågen letter, er selskabet parat til at gå i offensiven. 50 % skal omsætningen øges indenfor de næste år. En ambition som på ingen måde er urealistisk. Alene i sidste halvårsregnskab lykkedes at hæve driftsoverskuddet med 26 %, til trods for den \"til tider dramatisk stigende og udfordrende udvikling i råvarepriserne, som Roblon har oplevet gennem første halvdel af året\", som selskabet skriver i regnskabet.

[p]Og i hele det seneste regnskabsår lykkedes det selskabets division for industriel fiber at øge omsætningen med 27 %, samtidig med at indtjeningen blev fordoblet. Selskabets øvrige divisioner, herunder Roblon Lighting, har i højere grad mærket efterveerne fra finanskrisen. Men hvad der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere. Og hvor mange konkurrenter har måttet bukke under, har Roblon holdt næsen over vandet, og med en stor pengetank i ryggen er selskabet klar til at udnytte det vakuum, der er skabt i markedet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce