FinansBureauet

Aktiekommentar - Køb NKT

Takket være turbulensen på aktiemarkederne, og en mindre nedjustering, kan man købe NKT til noget nær det halve af hvad den kostede for blot en måned siden. Det gør det til et rigtig godt køb her og nu.

Aktiekommentar - Køb NKT

Tiderne er ikke til nedjusteringer hvis man skal slippe helskindet igennem aktiemarkederne for tiden. Det måtte NKT Holding sande forleden, da den nedjusterede forventningerne til driftsindtjeningen (EBITDA) til et niveau på mellem 1 og 1,1 milliarder kroner, mod tidligere 1,2 milliarder kroner. Det udløste et kurstab på næsten 18 % på selve dagen. Da aktien i forvejen var faldet kraftigt på frygten for en nedjustering, og som følge af den generelle markedsuro, kan aktien i dag købes til næsten det halve af hvad den kostede for blot en måned siden. Og da EBITDA kun er nedjusteret med omkring 10 %, bevirker det at P/EBITDA nu ligeledes omtrent er halveret. Det gør NKT til et billigt selskab netop nu (målt på P/EBITDA koster det eksempelvis kun omkring 1/4 af hvad et selskab som William Demant koster).

Man skal altid være varsom med at investere i selskaber der nedjusterer. For er nedjusteringen blot en enlig svale, eller er det i virkeligheden starten på en række af nedjusteringer? For Pandoras vedkommende tror jeg at nedjusteringen vil blive efterfulgt af mange andre, og jeg tør ikke røre ved aktien til trods for at den unægtelig er billig målt på nøgletal. Carlsberg har også nedjusteret, og her er jeg også bekymret, da udviklingen på det kritiske russiske marked meget vel kan være udtryk for en permanent trendvending blandt forbrugerne. Så den aktie tør jeg heller ikke købe her og nu, til trods for at den på papiret synes billig. Og at selskaber som Torm og Sjælsø falder på baggrund af deres nedjusteringer er fuldt ud berettiget, og man bør holde pæn sikkerhedsafstand til begge aktier.

Men andre selskabers nedjusteringer bekymrer mig mindre. Det gælder bl.a. NKT. Problemerne relaterer sig indkøringsvanskeligheder på deres nye kabelfabrik i Køln, og ifølge meldingerne fra ledelsen synes der nu at være styr på problemerne. Og med rekordordrebøger i såvel Cables som Flexibles, er det overvejende sandsynligt, at nedjusteringen er en enlig svale. Risikoen nedadtil synes begrænset, mens potentialet opadtil er meget stort. Så jeg vil benytte den lave kurs til atter at indlemme aktien i min portefølje en af de kommende dage, og enten holde den som langsigtet investering eller indkassere en hurtig gevinst, hvis den skulle rebounde kraftigt. Kurstarget er 280 pr. 1. april 2011.

Opdatering af tidligere anbefalinger

FLSmith: Et eksempel på en aktie som blev straffet uden at selskabet nedjusterede. Uroen i Libyen har kostet lidt på bundlinjen, men ordrebogen er samlet set steget med 5 %. Jeg er ikke i tvivl om at selskabet nok skal komme i mål i forhold til forventningerne, og langtidsforventningerne ser stadig meget fornuftige ud. Kurstarget er stadig 420 pr. 1. marts 2011

Full disclosure: Jeg ejer ikke aktier i NKT, men vil købe aktier efter offentliggørelsen af denne artikel. Investeringshorisonten kan være både kort og lang. Jeg ejer aktier i FL Smith. Investeringshorisonten kan være både kort og lang.

ANNONCE
Del

Seneste nyt