FinansBureauet

Aktiekommentar: FLSmidth mod nye højder

FLSmidth har afleveret et kanonregnskab i et kriseår og lokker med store dividender fremover.

Aktiekommentar: FLSmidth mod nye højder

FLSmidth blev anbefalet af FinansBureauet tilbage i august 2011ved kurs 303, som en sikker langsigtet eksponering mod emerging markets med et kurstarget på 420. Her godt et halvt år efter er kurstarget allerede blevet indfriet. Og så står man tilbage med to valg - enten at anbefale et salg, eller forøge kurstarget. Valget falder på sidstnævnte, og det er et nemt valg.

For det var et ganske imponerende regnskab at FLSmidth var i stand til at aflevere her i sidste uge, med rekordstore ordrebøger og en realistisk målsætning for det kommende år med afsæt i en fornuftig og realiserbar strategi. Ingen Ditlev Engel stjernenykker her, selvom regnskabet for 2011 godt kunne berettige hertil. Ordreindgangen steg 16 %, omsætningen steg 9 %, driftsresultatet (EBITDA) steg 11 % svarende til en EBITDA-margin på 12 %, driftsresultatet før af- og nedskrivning af immaterielle aktiver (EBITA) steg 10 % svarende til en EBITA-margin på 10,9 %, driftsresultatet (EBIT) steg 9 % svarende til en EBIT-margin på 9,9%, resultat før skat (EBT) steg 11% og endelig steg årets resultat med 12 % i forhold til året før.

Men alle disse fine resultater kan være lige meget, hvis selskabets aktier koster mere end ret og rimeligt er i forhold til dets nuværende og fremtidige indtjening. Men FLSmidth er meget fair prisfastsat ved den nuværende kurs på baggrund af den nuværende indtjening, og til den billige side hvis der tages udgangspunkt i den forventelige fremtidige indtjening. Og hvad der var meget interessant i regnskabet, var meldingen om, at FLSmidth satser på at udlodde et sted mellem 30 og 50 % af årets resultat til aktionærerne. Det vil betyde et pænt direkte udbytte på 3-4 % i årene fremover, og vil kunne tiltrække en helt ny investorgruppe.

Ikke alt er dog rosenrødt i regnskabet. Cementdivisionen har haft deres problemer, og 2012 vil også være et svært år. Men udviklingen i mineraldivisionen har til gengæld været så meget desto mere positiv, og FLSmidth forstår her at drage fuld nytte af de strukturelle ændringer i emerging markets. Kurstarget er 530 pr. 1/3-2013.

Disclosure: Claus Forrai ejer aktier i FLSmidth. Tidshorisonten kan være både kort og lang.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce