FinansBureauet

Ældre er mere aktive end nogensinde før

Seniorer i Danmark lægger vægt på at holde sig i gang, og selv om kroppen ikke kan holde til så meget, vælger de ældre en aktiv livsstil. 

Den tid, hvor seniorer tilbragte livets efterår i en gyngestol med det tikkende bornholmerurets som eneste følgesvend, er helt og aldeles forbi. I stedet insisterer ældre mennesker i dag på at holde sig i gang, også selv om kroppen siger stop. Det mærker man blandt andet hos Seniorland.dk, der lever af at sælge hjælpemidler til ældre. Her oplever de, at ældre mennesker i dag har langt større fokus på at holde sig i bevægelse, end tidligere. De ældre ønsker ikke ligefrem at dyrke idræt på eliteplan, men de lægger vægt på at hjælpemidlerne gør det muligt for dem at klare sig så selvstændigt som muligt i hverdagen. Hos Ældresagen kan ældre også finde gode råd til et sundt liv, og her lægger de også vægt på motion og aktivitet. Tidligere blev ældre rådet til at tage den med ro, og helst ikke lave for meget. Dengang blev hjælpemidlerne kun brugt, når de ældre skulle klare nødvendige gøremål. I dag ved forskerne, at aktiviteter har en positiv påvirkning på ældre. Så producenterne bag hjælpemidlerne er i høj grad begyndt at fokusere på en aktiv livsstil selv i en høj alder.  

Rejselystne ældre 

Rejse er et andet område, hvor ældre er blevet langt mere aktive selv i en høj alder. De fleste rejseselskaber med respekt for sig selv, har masser af tilbud med ældre-venlige rejsemål. Det gælder for eksempel Spies, der udbyder rejser med særlige rabatter kun for ældre. Ligesom andre selskaber har de fået øje på, at seniorerne kan rejse, når det passer dem. Det giver selskaberne en god mulighed for at få solgt nogle ekstra rejser uden for sæsonen. Nogle arrangerer måske endda rejser med aldersgrænser, hvor det er større grupper af ældre, der kommer af sted. Rejserne kan både byde på afslapning ved poolen og aktive oplevelser. For mange seniorerne er friske og rørige, selv om de er gået på pension. Nogle har brug for hjælpemidler i form af en stok at støtte sig til, men det afholder ikke seniorerne fra at tage på vandreture eller andre former for lidt mere krævende rejser. Ud over oplevelser giver rejserne nemlig også mulighed for at møde nye mennesker og få mere socialt samvær. At møde andre og hygge sig socialt, er i høj grad også vigtigt for et sundt og langt liv. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce