FinansBureauet

Advokat: Disse fodfejl må nystartede virksomheder ikke begå i 2018

Hver fjerde nystartede danske virksomhed er allerede lukket igen et år efter. Efter tre år er næsten af halvdelen af de nystartede virksomheder lukket. Advokat Jesper Krogh Støttrup advarer om de fodfejl, der kan kvæle en virksomhed det første afgørende år.

2018 er netop skudt i gang og fortsætter tendensen med et stigende antal nystartede virksomheder de seneste år vil endnu flere igen i år kaste sig ud i et iværksættereventyr.

I Danmark vil ca. hver fjerde nystartede virksomhed allerede været lukket igen, inden der er gået et år . I Sverige er det tal helt anderledes. Her lukker 1 ud af 28 virksomheder efter et år.

Sammenligner man med resten af EU klarer de nystartede danske virksomheder sig dårligere end gennemsnittet i EU de første 3 år, men overlever en dansk virksomhed i 5 år vil den være mindre lukningstruet end gennemsnittet i EU(3). Jesper Krogh Støttrup er advokat og partner hos NEMADVOKAT, der har stiftet over 15.000 virksomheder. Han fremhæver her 3 fodfejl, der kan slå benene væk under enhver nystartet virksomhed:

1: Find den rette selskabsform
"Når man kaster sig ud i et iværksættereventyr fylder de gode idéer ofte mere end de juridiske aspekter, og det kan man let knække halsen på allerede det første år. Valget af den forkerte selskabsform kan betyde, at du må starte forfra. Dette kan medføre alvorlige skattemæssige konsekvenser. Det er derfor altid bedst at vælge den rigtige selskabsform til at starte med, men har du valgt forkert, er det muligt at imødegå de skattemæssige udfordringer ved eks. at omdanne selskabet."  

2: For meget fortolkningsfrihed om aftalerne
"Som iværksætter kommer du forhåbentlig til at indgå aftaler, og aftaler kan ofte lede til en juridisk tvist. De fleste har nok hørt, at en mundtlig aftale er juridisk bindende, og det er den faktisk også, men det kan bare være svært at bevise. Indgår du en mundtlig aftale, er det derfor en god idé at sende en skriftlig opfølgning, hvor du skitserer, hvad aftalen indeholder."

3: Mangelfulde ansættelseskontrakter
"Mange iværksættere skal på et tidspunkt tage skridtet og ansætte deres første medarbejder. Det kan virke som en uoverskuelig opgave for med ansættelsen af den første medarbejder kommer der en række krav fra det offentlige. Du skal f. eks tegne en arbejdsskadeforsikring for din nyansatte og sørge for at arbejdsmiljølovgivningen bliver overholdt. Kravene fra det offentlige kan indimellem fjerne fokus fra en række hensigtsmæssige overvejelser, man som iværksætter med fordel kan gøre sig. Er det f. eks. en god idé at tilføje en kunde- og konkurrenceklausul til ansættelseskontrakten? Og hvordan skal sådan en udformes, så den har virkning efter hensigten?"

NEMADVOKAT har udarbejdet en gratis ansættelsesguide, der hjælper iværksættere med at undgår fodfejl i den første ansættelseskontrakt. Se den her

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt