FinansBureauet

Advokat - Din ret til erstatning vil næppe blive påvirket af Pokémon spil

Pokémon Go spillet har fundet vej til mange mobiltelefoner, men hvordan står du egentlig stillet, hvis du kommer til skade, fordi du er travlt optaget af at spille Pokémon Go? Få svaret fra en advokat fra ADVODAN med speciale i erstatningsret.

Særligt i de første uger efter lanceringen af Pokémon Go spillet var der stor fokus på ulykker, som spillet havde forårsaget. Det forlød blandt andet, at personer var gået ind i lygtepæle, ud foran biler eller sågar havde været optaget af spillet under kørslen, og derved var kørt galt.


Skader på grund af manglende opmærksomhed

- Hovedparten af de ulykker, der har været nævnt i forbindelse med Pokémon Go, har relateret sig til manglende opmærksomhed. Når det gælder erstatning for en skade, er det dog mindre vigtigt, hvad der er skyld i den manglende opmærksomhed, siger advokat Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen, der er en del af ADVODAN og uddyber

- Hvis du går ind i en lygtepæl eller falder over en parkeret cykel eller et tøjstativ, fordi du er uopmærksom, og derved kommer til skade, vil du typisk kunne få erstatning fra din egen ulykkesforsikring. Det gælder dog ikke, hvis det skønnes, at du har handlet groft uagtsomt, men her vil det normalt ikke være tilstrækkeligt, at du har haft opmærksomheden rettet mod din telefon.

Din uopmærksomhed kan imidlertid også gå ud over andre end dig selv. For eksempel kunne man forestille sig, at du i jagten på en Pokémon støder ind i nogen, som falder og slår baghovedet ned i fortovet.

- I en sådan situation vil det være din ansvarsforsikring, der dækker skaden. Din ansvarsforsikring kan dog vælge at sende regningen videre til dig, hvis de skønner, du har handlet groft uagtsomt. Der skal dog en del til, før betegnelsen groft uagtsomhed kommer i spil, så hvis du har en ansvarsforsikring, vil du sjældent ende med regningen, siger advokat Berit Møller Lenschow og tilføjer

- Anderledes forholder det sig naturligvis, hvis du ikke har tegnet en ansvarsforsikring. I så fald vil den tilskadekomne kunne rette et erstatningskrav direkte mod dig, hvis blot du har opført dig lidt uforsvarligt eller ikke har tænkt dig om.


Pokémon under kørslen

Udviklerne af Pokémon Go spillet er bevidste om, at bilkørsel og Pokémon jagt ikke er en god kombination, så derfor popper der en advarsel op, hvis du har Pokémon Go spillet åbent, mens du kører i bil. Advarslen gør opmærksom på, at du bevæger dig alt for hurtigt, og derfor skal du bekræfte, at du er passager i bilen.

- Selvom du næppe kan være uenig i, at det hverken er klogt eller fornuftigt, hvis du, som fører af bilen, spiller Pokémon Go under kørslen, er det alligevel ikke sikkert, at dit forsikringsselskab vil kræve, at du selv skal betale regningen for den skade, du har forvoldt. Man vil nemlig næppe betegne en sådan adfærd for groft uagtsomt. Med andre ord kan du måske slippe økonomisk, selvom du er kommet til at forvolde skade på dig selv eller andre og/eller på din eller andres biler. Tendensen på dette område peger dog imod strengere bedømmelser af uagtsomhed på sigt, siger advokat Berit Møller Lenschow, før hun runder af

- Noget helt andet er, at det jo aldrig kan være rart at skulle leve med viden om, at man har forvoldt skade på et andet menneske i jagten på en pokémon. Derfor råder jeg til, at man husker sin sunde fornuft, når man spiller Pokémon Go.
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce