FinansBureauet

Årets dyreste: Her er de vildeste bolighandler i 2018

Hvad var den største hushandel i 2018, hvor ligger landets dyreste ejerlejlighed, og hvad har sommerhusene med de højeste salgspriser tilfælles? Boligsiden.dk giver dig her en oversigt over de største bolighandler i 2018.

Med en salgspris på 55 millioner kroner blev salget af Vedbæk Strandvej 464 i maj måned det dyreste villasalg i 2018. Det er 15 millioner kroner mere, end det kostede at købe nummer 316 på samme vej, der var den dyreste villahandel sidste år.

Boligsiden.dk har igen i år lavet en opgørelse over de største bolighandler i det snart afsluttede år. Opgørelsen viser, at de fem dyreste villahandler tilsammen har kostet svimlende 219 millioner kroner. Det er dobbelt så meget som prisen på de fem dyreste ejerlejligheder.

”Når vi står ved afslutningen på et år, er de dyreste villaer altid væsentlig dyrere end de dyreste ejerlejligheder. Simpelthen fordi boligarealet er større. Ser vi derimod på kvadratmeterprisen, er ejerlejligheden på Strandgade i det centrale København dyrere end villaen på Vedbæk Strandvej. Det er to boliger, der appellerer til to forskellige købersegmenter, der vil bo helt forskelligt, men som har det tilfælles, at de hellere vil betale mere end gå på kompromis med beliggenheden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

En enkelt ejerlejlighed på havnen i Aarhus har sneget sig med i top fem over de dyreste ejerlejligheder i 2018. Resten ligger i København eller i Hellerup lige nord for hovedstaden.

Dyreste sommerhuse i Nordsjælland

Tager vi endnu længere nordpå end Hellerup, finder vi de sommerhusområder, hvor årets største fritidsbolighandler er indgået. Det største håndslag blev givet på Skrænten 7 på Sjællands Nordkyst mellem Rågeleje og Gilleleje.

”Der er en række dyre postnumre i Nordsjælland, hvor landets største sommerhushandler så godt som altid finder sted. Her er man tæt på strand og vand, der er en lækker udsigt, der er kælet for husenes detaljer, og der er heller ikke langt til København. Så det er nemt og hurtigt at komme på en weekendgetaway, hvis man bor i hovedstaden,” siger Birgit Daetz.

Dyreste villa: Vedbæk Strandvej 464, 2950 Vedbæk. Solgt til 55.000.000 kroner.

Dyreste ejerlejlighed: Strandgade 81, 2. lejl. 2, 1401 København K. Solgt til 28.500.000 kroner.

Dyreste sommerhus: Skrænten 7, 3230 Græsted. Solgt til 22.500.000 kroner.

Se top 5 i alle tre kategorier.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Boligsiden.dk Boligsiden.dk

Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt