FinansBureauet

8.000 færre danskere er registrerede i RKI

Igennem en længere periode har danskerne fået skudt i skoene, at man ikke har ordentligt styr på sin privatøkonomi. Den tendens gjorde sig da også gældende fra 2008 til 2014, hvor antallet af danskere registreret i RKI steg med 47.720 personer. Det svarer til en stigning på 53 % i perioden.

Positiv udvikling

Dog har der siden januar 2014 tegnet sig en anden tendens. 8.205 færre danskere er registrerede i RKI og danskerne skylder tl sammen 50.897 kr. mindre i RKI.

Der har været en stor udvikling i antallet af kvik- og forbrugslån danskerne har optaget gennem de senere år.

Så til trods for at flere eksperter og fagpersoner proklamerer, at dyre fprbrugslån og kviklån er farlige for forbrugerne, og at der har været en klar udvikling i antallet af lån optaget, har danskerne generelt set stadig fået bedre styr på deres økonomi.

Alle regioner i fremgang

Alle danske regioner har oplevet en positiv udvikling gennem de to seneste år, men især Region Hovedstaden og Region Midtjylland skiller sig ud. Disse regioner har oplevet en forbedring på henholdsvis 5,82 % og 4,29 % i andelen af borgere registreret i RKI.

Mikonomi.dk har udarbejdet en et blogindlæg, der viser tendenserne for alle fem danske regioner, med fokus på hvilke kommuner der præsterer bedst og dårligst.

Sådan undgår du at komme i RKI

Der er ligeledes udarbejdet 10 gode råd, der skal sikre danskerne imod at havne i RKI, ved at forstå deres egen privatøkonomi bedre.

Det kan f. eks være at tjekke sine forsikringer, såsom bilforsikring og indboforsikring. Det handler ligeledes om helt almindelig sund fornuft, og at tænke sig om, før man låne eller bruger penge.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce