FinansBureauet

6 gode råd til at spare penge på bilforsikringen

Ud over udgifter til benzin, vedligeholdelse, parkering og afgifter hører også udgiften til bilforsikring med til at være bilejer. Som med alle andre faste udgifter betaler det sig – bogstaveligt talt – at gøre en indsats for at sænke udgiften til din bilforsikring. Herunder følger seks tips til, hvad du selv kan gøre for at spare penge på bilforsikringen.

6 gode råd til at spare penge på bilforsikringen

1. Vælg en høj selvrisiko
Jo højere selvrisiko du vælger, desto lavere vil din årlige forsikringspræmie være. Det er med andre ord en let måde at spare penge på bilforsikringen, men du skal være bevidst om, at hvis du laver en skade på din bil, skal du betale den høje selvrisiko. Vælg derfor kun en høj selvrisiko hvis du har en god skadeshistorik og en sund økonomi.

2. Fravælg tillægsforsikringer
Når du skal købe bilforsikring, har du typisk mulighed for at foretage forskellige tilvalg, såsom førerforsikring, vejhjælp og lignende. Alle disse tillægsforsikringer gør din bilforsikring dyrere, så hvis du vurderer, at du kan undvære dem, kan du skære ned på den årlige forsikringspræmie.

3. Parkér din bil i en aflåst garage
Hvis du har en garage, så brug den til din bil i stedet for at fylde den op med en masse andre ting og lade din bil holde ude foran. Fortæl dit forsikringsselskab at du har din bil parkeret i en aflåst garage. Det betyder nemlig, at der er mindre risiko for, at nogle bryder ind i din bil om natten, og mange forsikringsselskaber vil af den grund tillbyde dig en billigere bilforsikring.

4. Installér sikkerhedsudstyr
Hvis du har installeret forskellige former for sikkerhedsudstyr i din bil i form af en startspærre, ratlås og lignende, så er der en chance for, at forsikringsselskabet vil sænke prisen på den årlige forsikringspræmie. Ved at have disse former for sikkerhedsudstyr installeret er der nemlig mindre risiko for, at din bil bliver stjålet.

5. Køb en mindre bil
Mindre biler med små motorer er oftest billigere at forsikre end større biler med store motorer. Overvej derfor om du kan klare dig med en Volkswagen Up frem for en Audi Q7!

6. Sammenlign priser på bilforsikring

Det sidste råd – som faktisk er noget nær det vigtigste, da det potentielt kan spare dig for flest penge – er at sammenligne priser på bilforsikring. Det gælder både for dig, som har købt din første bil, der skal forsikres, og for dig som har haft bilforsikring i adskillige år, men som ikke har fået tjekket op på markedet for bilforsikringer inden for det seneste års tid.

Til at sammenlignet markedet og finde den billigste bilforsikring til dit behov, kan du med fordel besøge Samlino.dk, som er en gratis og uafhængig sammenlignsportal for blandt andet bilforsikringer. Gør det til en vane at undersøge priser på bilforsikring mindst én gang om året, da priserne ofte ændrer sig. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce