FinansBureauet

58 kommuner oplever stigende hussalg: Her er fremgangen størst

Boligsidens nye handelstal for oktober måned vidner om fremgang i hussalget, og her kan du se, i hvilke kommuner salget er steget mest, når vi sammenligner årets første 10 måneder med samme periode sidste år.

Knap 43.000 villaer og rækkehuse er der indtil videre solgt i 2019. Det er rekord, når vi sammenligner årets første 10 måneder med samme periode i årene tilbage til 2011.

I alt er der 58 kommuner, der oplever fremgang i salget af huse. Men nogle steder er der tale om større stigninger end andre. Boligsiden har derfor set nærmere på, hvor den procentvise fremgang er størst.

”Generelt kan vi konstatere, at hussalget især rykker frem i de mellemstore byer. Og kommunerne ligger spredt over det meste af Danmark. Der er altså stor mobilitet på boligmarkedet i øjeblikket. De danskere, som drømmer om et liv uden for storbyerne, tør nu tage springet takket være højkonjunkturen og de lave renter, og dermed stiger interessen for huse i store dele af landet,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Fart på salget fra Hedensted til Helsingør

Hedensted Kommune ligger i front på top 10 over kommuner, der har oplevet den største procentvise fremgang i hussalget i det seneste år. Her er hussalget steget med 35 procent i perioden.

”Hedensted Kommune har igennem længere tid arbejdet målrettet på at få flere tilflyttere. Den indsats bærer nu frugt. Samtidig har Hedensted fortsat lavere huspriser end nabokommuner som for eksempel Horsens, imens man som indbygger stadig er tæt på motorvej og dermed også tæt på større byer som Aarhus og Vejle. Det gør området attraktivt for mange boligkøbere,” siger Birgit Daetz.

Hedensted Kommune deler førstepladsen med Ærø Kommune, der igennem det seneste år ligeledes har oplevet en fremgang i hussalget på 35 procent. Dog skal det i den forbindelse nævnes, at Hedensted har haft væsentlige flere handler end Ærø Kommune.

I Hedensted udgøres fremgangen af 132 flere handler sammenlignet med samme periode sidste år, imens det i Ærø Kommune er 28 flere solgte huse, der skaber fremgangen på 35 procent.

Transport og natur trækker

Generelt kan det siges om de resterende kommuner på top 10, at det er kommuner, hvor der hersker en fornuftig infrastruktur kombineret med masser af natur.

”Mange danskere fristes af udsigten til et hus tæt på naturen, hvor de stadig kan komme til storbyen inden for en overkommelig tidshorisont. Det kan de få i de fleste af de kommuner, der optræder her på listen, og det giver endnu mere liv i kommuner som Halsnæs, Middelfart og Helsingør,” siger Birgit Daetz.

Top 10 over kommuner, hvor hussalget er steget procentvis mest sammenlignet med sidste år:

Kommune

Antal solgte jan. -okt. 2018

Antal solgte jan.-okt. 2019

Ændring i %

Hedensted

377

509

35%

Ærø

80

108

35%

Halsnæs

266

354

33%

Lemvig

158

198

25%

Middelfart

330

403

22%

Helsingør

493

597

21%

Fredensborg

313

363

16%

Lolland

367

424

16%

Nyborg

249

289

16%

Struer

139

160

15%

(Kilde: Boligsidens handelstal for oktober måned)

Her kan du se hele listen med det aktuelle salg af huse i alle kommuner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt