FinansBureauet

5 tips til den nye iværksætter

Har du for nyligt kastet dig ud i livet som iværksætter med din egen virksomhed?

Livet som iværksætter er spændende, men også krævende, da det stiller høje krav til en person at eje en virksomhed. I denne artikel får du tre gode råd til, hvordan du holder overblik over din virksomhed som ny iværksætter. 

Hold et godt overblik over økonomien

Et af de vigtigste punkter at have fokus på i enhver virksomhed er økonomien. Økonomi spiller en stor rolle inden for alle aspekter af virksomheden, da det er afgørende for at virksomheden kan løbe rundt. 

For at have et godt overblik over økonomien i din virksomhed, er det vigtigt at have forskellige budgetter. Når du laver forskellige budgetter, kan du nemmere få et overblik over, hvor meget virksomheden skal sælge for at det kan løbe rundt.   
Ud over det er økonomisk overblik vigtigt, hvis du har brug for investorer til at hjælpe virksomheden videre. Hvis du viser at du har et godt økonomisk overblik, er der større sandsynlighed for at få en investering. 

 

Minimer udgifterne mest muligt

Når du har overblik over hvor mange penge der går til de forskellige poster, er det samtidig nemmere at se, hvor du evt. kan spare på udgifterne.

Som ny iværksætter med et nyt firma, er det vigtigt at have så få udgifter som muligt, for at få det til at løbe rundt til at starte med. 

Det er fx bedst at starte med små kontorlokaler og evt. sidde hjemme med arbejdet.
Så kan du senere, når virksomheden begynder at få succes kigge efter større kontorlokaler og evt. købe en kontorbygning ved hjælp af et pantebrev

Få godt styr på markedet

Når du starter ud med en ny virksomhed, er det utrolig vigtigt at du kender markedet for dit produkt eller ydelse godt. 
Det er først og fremmest vigtigt at du ved at der er et marked for dine produkter, så du ved der er grundlag for at starte en virksomhed omkring det. Det er herunder vigtigt, at du er sikker på at folk vil være interesseret i dit produkt. 

Ud over det er vigtigt at undersøge konkurrencen på markedet. Hvem er dine konkurrenter og hvad vil du gøre for at differentiere dig fra dem?
Det er vigtigt at lægge en strategi for virksomheden, hvori du kommer ind på, hvordan du vil komme ind på markedet. 

Find nogle gode samarbejdspartnere

Når du er ny iværksætter, er det vigtigt at finde nogle gode samarbejdspartnere og derigennem få opbygget et godt netværk. 
Du kan finde forskellige iværksætter netværks, hvor du kan få kontakt til potentielle samarbejdspartnere og derigennem opbygge et stærkt netværk.

Undersøg samtidig om der er nogle gode events, hvor du kan deltage for at møde nye mennesker inden for din branche. 
Et godt netværk er noget af det vigtigste som iværksætter og det er derfor vigtigt at prioritere højt. 

Effektiviser dit arbejde med den rigtige teknologi

I dag spiller teknologi en stor rolle i enhver virksomhed. For at sikre at du har de bedste forudsætninger for at arbejde effektivt, er det derfor vigtigt at du har den helt rigtige teknologi.
Det er fx vigtigt at du har en god computer der passer til den type arbejde, som du laver.

Ud over en god computer er der meget andet elektronik, som er vigtig at have for at du kan arbejde effektivt i virksomheden. 

Det kan fx være en god idé at overveje om du skal have et ERP system til din virksomhed. ERP systemer har til formål at kombinere arbejdsprocesser inden for blandt andet salg og fakturering. Systemerne kan i mange tilfælde være med til at gøre dit arbejde hurtigere og det er derfor værd at overveje. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt