FinansBureauet

5 måder at spare penge på som studerende

Som studerende kan det være tiltrængt at frigøre 500-1000 DKK i sit månedlige budget, og man vil derfor gerne slide lidt for en besparelse i denne størrelsesorden. Antallet af studerende er i løbet af de seneste år vokset og vokset, det har betydet priserne på lejligheder i de større byer er steget voldsomt. Det kan sagtens være du synes din nuværende leje ligger i den billige ende, men det kan aldrig skade at holde øje med markedet og evt. opdage lejligheder til en månedlig leje på et par tusinde under din nuværende. Det kan sagtens lade sig gøre, når man hurtigt kan stresse over studiestart og vælger den første og ofte meget dyre lejlighed, fordi man enten er for sent ude eller simpelthen bare har valgt den forkerte lejlighed. Det kan altså være en fordel at benytte sig af Boligportal.dk, så du kan opsætte en søgeagent på interessante lejligheder, der matcher lige netop dine krav og allervigtigst budget.

Jagt rabatter

Selvom det kan virke lidt billigt at jagte rabatter på 10-20%, når du bruger 50-100 DKK på en cafe eller andetsteds, kan det på den lange bane hurtigt løbe op i et par tusinde kroner du sparer om året, fordi du netop tænker på at besøge steder med studierabat. Dette kan du i sagens natur også gøre brug af, når du skal købe en ny seng online. Der er en side som Saleduck rigtig god, fordi den giver dig et overblik over rabatkoder til webshops, som du formentlig ville have handlet hos alligevel, og derfor ikke have opnået rabatten.

Forsikringer

Hvis du er blandt de unge udeboende uden forsikringer, skal du med det samme få en forsikring, så du ikke står med en kæmpe regning, fordi du ikke havde en forsikring eller du får ingen udbetaling, hvis du skulle være så uheldig at komme ud for en ulykke og blive invalid. Selvom du er forsikret findes der flere muligheder for besparelser. Du kan enten benytte dig af tjenester, hvor du får tre tilbud fra forsikringsselskaber – det er helt uforpligtende. Du har også mulighed for at tegne forsikringer gennem din bank eller din fagforening, som ofte har forhandlet rigtig gode aftaler på plads for deres kunder/medlemmer.

Drop lånet

Du har sikket hørt det før; lad vær med at køb noget, hvis du ikke har råd til det. Det er faktisk en rigtig god regel, da renter på kviklån og andre smålån løber hurtigt op, og pludselig kostede dit TV flere hundrede eller i værste fald tusinde kroner ekstra, fordi du ikke lige kunne vente 2-3 måneder med at købe det. Du bør kun optage lån, hvis det er til køb af et hus eller lignende større investeringer, som du selv kan retfærdiggøre.

Drop Dankortet og brug kontanter

En af de første ting man gør som nylig 18-årig, er at ansøge om at få sit første Dankort, som kan præcis det samme som dit forhenværende MasterCard – nemlig at betale for dine køb. Den eneste forskel på dit nye Dankort, er kassekreditten på flere tusinde kroner, som nogle gange bliver taget i brug i byen eller undre impulskøbene. Dette kan du hurtigt undgå ved at benytte dit gamle MasterCard med saldokontrol eller kun benytte dig af kontanter, det kan godt være lidt problematisk nogle steder, fordi de simpelthen ikke tager i mod kontanter og kun modtager kort.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce