FinansBureauet

5 gode råd til rekruttering

Når corona en gang lægger sig, og Danmark begynder at åbne op igen, kunne man forvente, at virksomheder vil have indbakken fulde af ansøgninger fra mennesker, som uheldigvis har mistet deres arbejde under corona. Iblandt alle disse kan det være svært at finde den rette kandidat, og her er 5 gode råd til rekruttering af den rigtige. 

Vær flere om det

Grunden til at det er smart at være flere om det, når det gælder rekruttering er at fire øjne er bedre end to. Endnu bedre er, hvis de to personer som står for rekrutteringen er forskellige, i og med at de kigger efter forskellige kompetencer når de snakker med medarbejderen. Grunden til dette er at alle mennesker kigger efter ting man har tilfælles, fordi vi bedst kan lide mennesker som minder om os selv. Når man så er flere forskellige typer af persona til jobsamtalen, kan man nemmere gennemskue medarbejderens mangler og kvalifikationer til jobbet, som man noterer undervejs. 

Lav en persona af den perfekte medarbejder

Det behøver ikke være en rigtig person, men skab den person, som ville være perfekt til den stilling i har ledig. Hvilke erfaringer skal personen have og hvilke kompetencer. Det kan godt være, at man i rekrutteringsprocessen ikke får lige præcis den perfekte medarbejder, men man kan så vælge den eller de, som er tættest på. 

Ansæt kompetencer, ikke erfaringer

Man bliver altid glad, når en ansøger har erfaring inden for det arbejde, de skal udføre. Det er dog vigtigere at den ansatte kan tænke selv og udvikle sig indenfor faget. En blanding vil være fantastisk, men hellere tage kandidaten der brænder for det, og kan tænke på stående fod, da de kan udvikle sig, og i sidste ende give de bedste resultater.

Hvad er din ansattes agenda med jobbet

Det er vigtigt når man rekrutterer at man har den samme plan med stillingen, som sin kommende medarbejder. Derfor giv ikke jeres plan med medarbejderen til kende, før medarbejderen har fortalt hvad hans/hendes plan er. Det gør at i hurtigt og nemt kan forventningsafstemme og vælge til og fra af medarbejdere. 

Der findes ikke dårlig rekruttering

Der findes ikke dårlig rekruttering, men der findes ledere som er skræmte af at opsige medarbejdere. Ledere skal ikke være bange for at ansætte den forkerte, da de hurtigt kan opsiges alligevel. Man mærker hurtigt på arbejdspladsen, hvis man har ansat den forkerte medarbejder til en stilling, og i stedet for at bruge tid og energi på at lære denne medarbejder, hvordan jobbet skal udføres korrekt. Ansæt en ny, som kan noget mere eller noget andet, og inden længe rammer man den perfekte kandidat til jobbet, så længe man ikke binder sig til det første, da man typisk kan finde bedre muligheder. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt