FinansBureauet

4 tips til at finde en billig studiebolig i Aalborg

Tusindvis af spændte studenter venter i øjeblikket på svar, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse. En stor andel er disse vil ende med at læse i Aalborg, som er én af Danmarks mest populære studiebyer.

Tusindvis af spændte studenter venter i øjeblikket på svar, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse. En stor andel er disse vil ende med at læse i Aalborg, som er én af Danmarks mest populære studiebyer.

Aalborg er især kendt for at have mange studieboliger, men derfor er det ikke sikkert, at det er nemt at finde en bolig billig bolig i byen. Her kan du læse de tre bedste råd til at finde en billig studiebolig i Aalborg.

Skriv dig på til kollegier i god tid

Aalborg er én af landets nyere studiebyer, og derfor har de også udnyttet muligheden for at bygge masser af studieboliger indenfor de seneste år. Det betyder, at Aalborg i dag er én af de byer, hvor det er nemmest at få en studiebolig.

Selvom det er nemmere at få en studiebolig i Aalborg end i mange andre byer, så er der ikke altid en garanti for, at du når det inden studiestart. Derfor er det særdeles vigtigt, at du bliver skrevet op i god tid. Boligerne findes i mange forskellige prisklasser, og der er ofte lang kø til de billige studieboliger. Hvis du først får skrevet dig på ventelisten i sidste øjeblik, så må du derfor væbne dig med tålmodighed.

Overvej forældrekøb

Forældrekøb er blevet populært i de større danske byer, og det gælder også Aalborg. Mange forældre ønsker at hjælpe deres børn igennem studietiden, og boligsikkerhed er én af de populære måder at støtte op om de studerende.

Du kan finde ejendomsmægler Aalborg lige her, hvis du overvejer at købe en studiebolig. I mange tilfælde kan det vise sig at være en god investering, som i sidste ende giver afkast.

At købe en studiebolig kræver selvfølgelig luft i økonomien, og det er ikke alle forældre, som har mulighed for at støtte på denne måde.

Bosæt dig udenfor byen

Hvis det er svært at finde en bolig i centrum af Aalborg eller nær universitetet, så kan det være en idé at lede efter en bolig i én af Aalborgs forstæder. Det vil give ekstra transporttid, men til gengæld vil huslejen også være lavere.

Hvis man vælger en bolig udenfor byen, så vil der være mulighed for at bruge ekstra penge på indretningen. Dette kan være et plaster på såret i forhold til den ekstra transport. Hvis du er nysgerrig og gerne vil se, hvor lækker indretning man kan få, så klik her og kom til udvalget hos Magasin, hvor du bl.a. finder et udvalg af Hay produkter.

Søg et værelse i stedet for en lejlighed

Der findes mange studerende i Aalborg og derfor er der også mange, som bor i bofællesskaber. For de studerende, som er socialt anlagt, kan et værelse i et bofællesskab være det optimale valg.

Hvis man kun lejer et værelse, så har man typisk en meget billig husleje. Derudover er der også mindre risiko for at blive ensom, hvilket tiltaler mange, da de flytter til en helt ny by, hvor de ikke kender nogen.

Før man vælger et værelse i et bofællesskab, er det en god idé at tale med de andre i fællesskabet. Det er interessant at leve op af mennesker, som er anderledes end en selv, men det kan også være en træls oplevelse, hvis der er store forskelle i kerneværdierne.

Del