FinansBureauet

30%-løsningen – Støt et godt formål og få mere ud af din arv

Med 30%-løsningen kan du støtte en velgørende organisation og samtidig sikre, at dine arvinger får en større del af arven udbetalt. Det skriver Advodan

Advokat Rikke Frødstrup fra ADVODAN Glostrup forklarer hvordan løsningen fungerer, og hvem den er mest relevant for.

Hvordan virker det?
I et testamente fastsætter du, at en eller flere velgørende organisation skal arve (typisk) 30 procent af din formue, mod at de betaler de øvrige arvingers samlede boafgift. Det betyder, at de øvrige arvinger nu arver 70 procent af arven, uden at de skal betale boafgift.

”Grunden til, at den velgørende organisation vil gå med til at betale arvingernes boafgift, er fordi visse velgørende organisationer selv er fritaget for denne afgift. Det betyder, at løsningen er fordelagtig for både dig og den velgørende” siger hun.

Hvem er løsningen relevant for?
Størrelsen på boafgiften afhænger af, hvilken arveklasse, en arving tilhører. Ægtefæller skal fx ikke betale boafgift, mens børn og børnebørn skal betale 15 procent. Alle andre (søskende, niecer, nevøer, venner osv.) skal betale 15 procent i boafgift plus en tillægsafgift på 25 procent.
Løsningen er derfor mest relevant for enlige eller par uden børn, da de ofte efterlader til arvinger, der skal betale den høje afgift. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt