FinansBureauet

3 vigtige ting at vide om SKAT

Det kan godt være lidt af en jungle at finde ud af

Det kan godt virke som lidt af jungle at finde ud af det med SKAT. For nogle virker det næsten uoverskueligt. Der er også mange regler og ting, man skal sætte sig ind, hvis man gerne vil vide det hele, men nogle af de ting der er specielt vigtige at vide, er om man enten skal have penge tilbage i SKAT, eller om man skal betale restskat. Hvis man skal betale restskat, betyder det, at man har betalt for lidt i skat, og det man mangler at betale, derefter vil blive opkrævet. Om man har betalt for meget eller for lidt i skat, kan man se i sin årsopgørelse eller selv beregne gennem SKATs hjemmeside. 

Hvornår får man penge tilbage i SKAT?

Hvis man har betalt for meget i skat i løbet af året, så får man de penge tilbage det efterfølgende år.  Dette sker typisk i foråret, og på SKATs hjemmeside kan man finde den eksakte dato. Hvis man ifølge sin årsopgørelse kan se, at man skal have penge tilbage i skat, men ikke har modtaget pengene inden den offentliggjorte dato, så skal man ikke blive nervøs. Der kan være flere grunde til, at pengene bliver udbetalt lidt senere. Blandt andet kan det skyldes, at man eventuelt skal have mere end 100.000 tilbage i skat, eller at ens ægtefælle eller samlever skal betale restskat. 

Hvis man har betalt for lidt i SKAT

Hvis man har betalt for lidt i skat, skal man betale det, der bliver kaldt restskat. Restskatten vil blive opkrævet af SKAT inden en vis dato, som man kan finde på deres hjemmeside, når man søger efter restskat. Hvad man skal betale i restskat vil det blive beskrevet i ens årsopgørelse. Man kan også selv lave en beregning om, hvorvidt man har betalt for meget eller for lidt i skat via SKATs hjemmeside.  

Forsinket årsopgørelse

Nogle gange kan ens årsopgørelse godt blive lidt forsinket. Man skal dog ikke blive nervøs, hvis den kommer lidt senere end forventet. Der kan nemlig ligge flere grunde bag, og disse er ikke nødvendigvis negative. Hvis man eksempelvis er udenlandsdansker, det vil sige bor i udlandet, så vil SKAT gennemgå ens skattepapirer manuelt, hvilket tager længere tid. Der kan også være flere andre grunde til, at ens årsopgørelse er forsinket, hvilket man også kan orientere sig mere om på eksempelvis SKATs egen hjemmeside. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt