FinansBureauet

3 gode råd til at optimere din økonomi

Går du rundt i hverdagen og spekulerer over, hvordan andre kan have råd til en masse ting som du selv bliver nødt til at undvære hver måned? Du tror måske, at det skyldes en langt højere indtægt blandt venner og bekendte. I realiteten har det individuelle forbrug langt højere indflydelse på din økonomiske situation.

Der er reelt set ikke særlig stor forskel på at have en indkomst på henholdsvis 30.000 kr. og 40.000 kr. per måned. Dette kan forklares ud fra et løn- og skatteaspekt. I Danmark betaler vi 12,5% i AM-bidrag og 39% i A-skat, hvilket giver en effektiv skatteprocent på cirka 47% af din løn. Dvs. at selvom dine bekendte tjener 10.000 kr. mere end dig, får de reelt set kun udbetalt 5.300 kr. mere. Med andre ord er det i høj grad forbruget, som definerer, hvor mange penge vi har til rådighed i hverdagen.

Hvis du formår, at finde besparelse på 5.300 kr. i dit månedlige budget vil det svare til, at du fik 10.000 i lønforhøjelse. Med dette i tankerne går vi nu videre til de konkrete råd som kan optimere din økonomi.

Sæt dig nogle konkrete mål for, hvad du gerne vil have råd til

Til at starte med, bør du sætte nogle konkrete mål for, hvad du føler, at du mangler i hverdagen. Det skal være ting som vil skabe glæde og værdi for dig. Dernæst opgør du, hvor meget netop disse ting ville koste og her har du et konkret mål for, hvor mange penge som du gerne vil finde i din økonomi.

Gennemgå dit kontoudtog og kvitteringer

Måden at finde de “manglende penge” er præcis den samme metode som de benytter i luksusfælden. Gennemgå dine kontoudtog og kvitteringer, hvilket hjælper dig til at danne et overblik over de seneste måneders forbrug. Herefter evalueres de enkelte poster og der vil sandsynligvis være nogle overraskelse blandt dem. Derudover kan du med fordel se på om du har nogle dyre forbrugs- eller kviklån, der med fordel kunne samles til et samlet lån. Se mulighederne for dette på Lån.dk.

Lav et budget

Når du sidder med det fulde overblik over de seneste måneders økonomi, er det tid til at vurdere, hvilke forbrugsgoder, der ikke skaber værdi og glæde i din hverdag. Der vil som regel være mange overraskelser i dette overblik og for mange er det faktisk ikke en særlig stor udfordring at rykke rundt på udgifterne, så man fjerne de “ikke-værdiskabende poster” og skaber plads til de konkrete mål som blev opstillet i første fase. Læg et budget og sørg for at følge op på økonomien løbende, så du sikrer dig, at pengene bruges på de rigtige ting.

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce