FinansBureauet

3 gode grunde til at investere

Dette indhold er sponseret

Flere og flere er de senere år hoppet med på investeringsbølgen og begyndt at handle med aktier. Hvor det for blot en generation siden var noget, kun få gjorde og som kun lod sig gøre ved at ringe til sin børsmægler og placere sin ordre, kan alle i dag med få klik købe og sælge aktier fra alle verdens børser på deres telefon eller computer.

Dermed ikke sagt at investering er for alle, for ikke alle har forstået at aktiehandel ikke er et spil eller en leg, men at man ved at købe aktier i et selskab bliver medejer, og at der måske nok er mulighed for at tjene mange penge, men også det modsatte, nemlig at tabe alle sine penge. Derfor bør man ikke investere for mere, end man kan tåle at tabe og ej heller for lånte penge. Der kan være flere grunde til at låne penge hos Financer.com, men at investere er altså ikke en af dem. 

Undgå negative renter

En af grundene til, at så mange nye investorer er myldret ind på aktiemarkedet de seneste par år, er de negative renter, som er svære at komme udenom. Da kan man sætte sine penge i aktier fremfor på en konto i banken, men her skal man være opmærksom på, at hvis man ikke ved, hvad man laver, kan man hurtigt tabe lige så mange penge, som man skulle have betalt i negative renter.

Tjen penge uden at anstrenge dig

De mangeårige og mere erfarne investorer er derimod ofte gået ind i aktiehandel længe inden negative renter blev en ting og derfor med et andet sigte, nemlig at tjene penge. Hvis man har tålmodighed og forstår at vælge de gode selskaber, kan der være mange penge at tjene både i form af udbytter men i højere grad ved kursstigninger. Langt de fleste aktier vil over en årrække stige, og således stiger det danske eliteindex C25 ca. 7% om året i gennemsnit. Der er dog mulighed for et langt højere afkast, hvis man håndplukker værdifulde selskaber, men ligeledes også risiko for et lavere.

Opsparing med indflydelse

Et aktiedepot kan ses som en opsparing, hvor man selv har indflydelse på renten. Mange betragter aktier som et must og en i et eller andet omfang sikker havn. Det er da heller ikke uden grund at begrebet TINA findes – there is no alternative, som betyder at der ikke er noget alternativ til aktier. Det kan der være noget om, for her er man i et vist omfang beskyttet mod inflation og negative renter. Aktiemarkedet går dog op og ned, og der er ingen garantier. Netop fordi tiderne skifter og kurserne svinger kan det som investor være godt ikke at være 100% investeret men at have lidt penge på sidelinjen i tilfælde af et krak, hvor mange aktier kommer på tilbud.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE